Επιτέλους μέτρα ζητούν οι πολίτες

 


Διαβάστε επίσης, “Τεστ αντοχής για το μνημόνιο“, αλλά και για τη ληστεία σε φούρνο στη Λευκωσία.


 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της RAI Consultants, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του «Φ», οι πολίτες θεωρούν ως «αναγκαίο κακό» τη λήψη μέτρων, ωστόσο καθορίζουν τη στάση τους αναλόγως και της επαγγελματικής ομάδας που ανήκουν. Παράλληλα, βιώνοντας το έντονο κλίμα των ημερών ενόψει και της καθόδου της Τρόικας, επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό και παρουσιάζονται «έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση». 

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει ότι θα πρέπει να υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Υψηλά είναι και τα ποσοστά (30%), σε σχέση με την έκτακτη εισφορά μέχρι 3% για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Την ίδια ώρα, όμως, ανάβουν κόκκινο στην ιδέα/πρόταση για μη καταβολή του 13ου μισθού, με το ποσοστό διαφωνίας να αγγίζει το 53%.

Συντριπτικά και από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, οι πολίτες, εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι πολίτες κρίνουν, επιπλέον και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης στα θέματα της οικονομικής κρίσης και των ζητημάτων που αφορούν την Τρόικα. Μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων, ποσοστό 50%,  χαρακτηρίζει λανθασμένη τη διαχείριση της Κυβέρνησης στα θέματα που αφορούν την οικονομική κρίση, όπως επίσης και τη διαχείριση στα ζητήματα που αφορούν την Τρόικα, σε ποσοστό 34%.