Εθνική Αρχή Στοιχημάτων: Στόχος η οριοθέτηση πλαισίων στοιχήματος


Διαβάστε επίσης, “Λούκας Λούκα: Πρώτα ενίσχυση τραπεζών και μετά εγγύηση καταθέσεων”.


Ο κ. Μωϋσέως ανέφερε ότι η αρχή δημιουργήθηκε με στόχο την αδειοδότηση των αποδεκτών Στοιχήματος Κλάσης Α και Β καθώς και των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων τους και των υποστατικών. Συμπλήρωσε ότι μέρος της αποστολής που έχει να επιτελέσει είναι ο έλεγχος των αδειοδοτήμενων και μη πρακτορείων στοιχήματος σε συνεργασία με τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

«Η Αρχή από την ψήφιση της νομοθεσίας μέχρι σήμερα περιεργάστηκε τις πρόνοιες του Νόμου που αντικατέστησαν τον παλαιότερο νόμο Περί Συλλογικών Στοιχημάτων Ρύθμιση και Νόμος κάνοντας την ανάλογη προεργασία, θέτοντας νέα βάση για την αδειοδότηση των πρακτορείων στοιχημάτων», ανέφερε.  

Πρόσθεσε ότι στους άμεσους στόχους της Αρχής είναι όχι μόνο η πάταξη του παράνομου στοιχήματος αλλά και η οριοθέτηση των πλαισίων σύμφωνα με τον Νόμο με τα οποία θα διεξάγεται νόμιμα το στοίχημα αλλά και η δημιουργία μηχανισμών για πρόληψη και προστασίας των Παιχτών από εθισμό σε θέματα στοιχημάτων.

«Σήμερα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε ότι δεχόμαστε την υποβολή αιτήσεων για τους Αποδέκτες Κλάσης Α, του εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου και την άδεια υποστατικού. Όσον αφορά τους Αποδέκτες για την Κλάση Β είμαστε σε διαδικασία εξεύρεσης των κατάλληλων μηχανισμών για να εφαρμοστεί η νομοθεσία με τρόπο που να διασφαλίζει τα όσα καθορίζει ο νόμος πάντοτε με γνώμονα την προστασία του παίχτη», είπε.  

Ανακοίνωσε επίσης την ιστοσελίδα την Αρχής www.nba.com.cy και www.nationalbettingauthority.com.cy όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην νομοθεσία που διέπει τόσο τα στοιχήματα Κλάσης Α και Β. Επίσης θα παρέχονται όλα τα έντυπα και πληροφορίες για την έκδοση όλων των τύπων Αδειών που προνοούνται σύμφωνα με τον Νόμο.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων συστάθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 02/08/2012, το οποίον κατόπιν συνεδρίας και σύμφωνα με το άρθρο 3 του Περί Στοιχημάτων Νόμου του 2012, διόρισε τον Πρόεδρο της Αρχής και εξαμελές συμβούλιο που αποτελείται τόσο από ιδιώτες όσο και εκπροσώπους του κυβερνητικού τομέα. Μέλη της Αρχής είναι οι Γιώργος Σεραφείμ, Ανδρέας Κουκουνής, Παύλος Αγγελίδης, Λούης Δρουσιώτης, Νίκος Χρυσοστόμου και η Ιφιγένεια Πετροκώστα.

 

Ο Περί Στοιχημάτων Νόμος Ν106 (Ι)/2012 ψηφίστηκε από την Βουλή και είναι σε ισχύ από τις 11/07/2012.

Πηγή ΚΥΠΕ