Η κρίση στέλνει εκτός Eurovision την Κύπρο


Διαβάστε επίσης την τοποθέτηση της Κυβέρνησης ότι οι αποκοπές θα αρχίσουν πριν το 2013. Διαβάστε ακόμα για τα μέτρα κατά του Μνημονίου που αποφάσισαν οι συντεχνίες.


Όπως δηλώνει ο πρόεδρος μάλιστα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ Μάκης Συμεού στον «Φ», προκλητική θεωρείται η παρουσία της Κύπρου στη διοργάνωση σε περίοδο κρίσης. Παρόλα τα κέρδη του ΡΙΚ τα προηγούμενα χρόνια κατά τη συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό, μια αντίστοιχη συμμετοχή και φέτος, θα προκαλέσει συζητήσεις.

Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς την ερχόμενη εβδομάδα  στη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ. Πολλά μέλη ωστόσο θεωρούν πως η συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό είναι απαραίτητη, οπότε δεν προβλέπεται να ληφθεί ομόφωνη απόφαση επί του θέματος.

Την ίδια στιγμή έχουν ακυρωθεί οι συμμετοχές της Πορτογαλίας και της Πολωνίας για οικονομικούς λόγους. Σε περίπτωση όμως που αποφασιστεί εν τέλει η συμμετοχή της Κύπρου στο διαγωνισμό, το ΡΙΚ είναι εκείνο που θα επιλέξει τον καλλιτέχνη, με την προϋπόθεση ότι αυτός και η δισκογραφική του θα επωμισθούν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους συμμετοχής.