Φαβορί ακόμη μια φορά ο Αναστασιάδης


Διαβάστε επίσης, “Λουτρό αίματος στη Νιγηρία“.


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Σε δημοσκόπηση της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», αδιαφιλονίκητο φαβορί φέρεται να είναι ο Νίκος Αναστασιάδης με ποσοστό 68%. Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης στον πρώτο γύρο καταλαμβάνει 36,5%, ενώ Λιλλήκας και Μαλάς καταλαμβάνουν 19,7% και 19% αντίστοιχα, με την μάχη για την δεύτερη θέση να εξελίσσεται σε πραγματικό θρίλερ μιας και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι οριακή.

Στην  παράσταση νίκης Λιλλήκα-Μαλά, ο πρώτος εξασφαλίζει το ποσοστό του 10% έναντι του δεύτερου με ποσοστό 8%.

Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο ο Αναστασιάδης φέρεται να κερδίζει τις εκλογές είτε είναι αντίπαλος του ο Γιώργος Λιλλήκας είτε ο Σταύρος Μαλάς. Αναλυτικά ο Νίκος Αναστασιάδης καταλαμβάνει το 40,2% σε περίπτωση που ο Γιώργος Λιλλήκας είναι αντίπαλος του, ο οποίος και καταλαμβάνει το 32,2%. Σε περίπτωση που στον δεύτερο γύρο αντίπαλος του είναι ο Σταύρος Μαλάς, καταλαμβάνει το 46,6% αφήνοντας τον στο 25,8%.

Αίσθηση έχει ωστόσο προκαλέσει η δημοσκόπηση της εφημερίδας, αφού σχολιάστηκε από κόμματα αλλά και υποψήφιους προέδρους. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε ότι, «Πολλές δημοσκοπήσεις του παρελθόντος έχουν διαψευστεί και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέχρι τις εκλογές». Ο υποψήφιος Γιώργος Λιλλήκας σε δήλωση του ανέφερε ότι η δημοσκόπηση, «επιβεβαιώνει τη δυναμική και τα μηνύματα των πολιτών». Ο Σταύρος Μαλάς είπε, «Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είμαστε στο δεύτερο γύρο».