Φωτίου: Η δήλωση Σόιμπλε επιβεβαιώνει τις ανησυχίες του ΔΗΚΟ

 

Πρόσθεσε  ότι παράλληλα, επιβεβαιώνουν και τις γενικότερες ανησυχίες ότι όσο καθυστερούμε, τόσο πιο δύσκολη θα γίνεται η διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Σε σημερινές 02/11 του δηλώσεις, ο κ. Φωτίου είπε το ΔΗΚΟ επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά ότι η Κυβέρνηση δεν πρέπει για κανένα λόγο να αποδεχθεί να μπει σε διαπραγμάτευση για την αύξηση του εταιρικού φόρου.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, οι συνέπειες για την οικονομία θα είναι καταστροφικές. Τα όσα άκουσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν μπορούν να μας καθησυχάσουν. Εν πάση περιπτώσει, το ΔΗΚΟ τονίζει για ακόμα μια φορά ότι δεν θα αποδεχθεί την ιδιωτικοποίηση κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, όπως η CYTA, η ΑΗΚ και η Αρχή Λιμένων και καλούμε ξανά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας για ιδιωτικοποίηση αυτών των οργανισμών», συμπλήρωσε.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ανάγκη να διασφαλιστεί το μέλλον του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

«Όσο καθυστερεί η λήψη απόφασης για ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών, τόσο πιο ορατός γίνεται ο κίνδυνος κατάρρευσης τους, με ολέθριες συνέπειες για την οικονομία του τόπου. Σταθερή παραμένει επίσης η θέση του ΔΗΚΟ ότι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις συμφωνηθούν για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δημιουργούν προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση οφείλει να επιμείνει στα όσα έχουν συμφωνηθεί με τα πολιτικά κόμματα στη συνάντηση του Υπουργείου Οικονομικών. Τυχόν υιοθέτηση των προτάσεων της τρόικας θα προκαλέσει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου», ανέφερε. Ο χρόνος, είπε ο κ. Φωτίου, εξαντλείται.

«Η ανησυχία και η αβεβαιότητα κορυφώνονται. Η στάση πληρωμών είναι ορατή, η ανεργία καλπάζει. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Η μεγαλύτερη ευθύνη φυσικά ανήκει στην κυβέρνηση που καλείται εδώ και τώρα με σωστή διαπραγμάτευση να καταλήξει σε ένα μνημόνιο με την τρόικα, το οποίο θα οδηγεί την χώρα μας στην οριστική έξοδο από την κρίση και να θέσει τις βάσεις για ανάπτυξη, ώστε ο κυπριακός λαός να μπορεί να ελπίζει για ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον. Αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες που περνά ο τόπος και ο λαός μας πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι μας στο καθήκον να υπερασπιστούμε συλλογικά, αποφασιστικά και συνετά τα συμφέροντα της Κύπρου και της κυπριακής κοινωνίας», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ