Γέμισαν την αγορά με πλαστά ευρώ

Οι τρεις αλλοδαποί έπεσαν χθες το απόγευμα στα χέρια της αστυνομίας στη Λευκωσία λίγο πριν το κοντραμπάντο πλαστών χαρτονομισμάτων.


Διαβάστε επίσης, “Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013″ αλλά και τι δήλωση Χριστόφια ότι είμαστε κοντά στην υπογραφή Μνημονίου.


ρεπορτάζ:Δημήτρης Ιωάννου

Πρόκειται για ένα Ιορδανό ένα Λιβάνιο και ένα Σύρο οι οποίοι έπεσαν στην φάκα των αρχών την στιγμή που επιχειρούσαν να πλασάρουν στην αγορά 8000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ.

Την ώρα της αγοραπωλησίας επενέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Λευκωσίας και συνέλαβαν τους αλλοδαπούς.Ο υποψήφιος αγοραστής θα αγόραζε τα πλαστά χαρτονομίσματα την τιμή των 2500 ευρώ.

Όπως εκτιμάται τα μέλη της σπείρας πλάσαραν ήδη άλλες φορές πλαστά χαρτονομίσματα στην Κυπριακή αγορά η αξία των οποίων διερευνάται. Τα πλαστά χαρτονομίσματα εισήχθησαν στη Κύπρο από το εξωτερικό και δεν παραχαράχτηκαν στο νησί.

Ήδη αναμένεται να σταλεί και σχετικό σήμα στην Ιντερπόλ.Οι αρχές αναζητούν άλλο ένα αλλοδαπό μέλος της σπείρας.

Μιλώντας στο 24Η ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου τόνισε ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο διέταξε την κράτηση τους για έξι μέρες.