Γερμανικά παιχνίδια με το μνημόνιο

 


 

Διαβάστε επίσης για τις απειλές της Άγκυρας στο θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ. Διαβάστε ακόμα για τη σύλληψη 44χρονου υπόπτου για το φόνο του χρυσοχόου.


 

Υπό τον τίτλο «Η Κύπρος βρίσκεται ακόμα σε διαμάχη με τους δανειστές της», το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερ» από το Βερολίνο προβάλλει τον ισχυρισμό ότι οι αντιπροτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης προς την Τρόικα κρίθηκαν ανεπαρκείς από τους διεθνείς δανειστές.

Σύμφωνα με έγγραφο που φέρεται να εξασφάλισε ο ανταποκριτής του πρακτορείου στη γερμανική πρωτεύουσα, η ομάδα εργασίας του Γιούρογκρουπ κάλεσε τη Λευκωσία να συνεργαστεί με την Τρόικα.

Ωστόσο, στο τηλεγράφημα, δεν γίνεται αναφορά στο πότε συντάχθηκε το έγγραφο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Σημερινή, το έγγραφο αποτελεί μέρος των πρακτικών συνεδρίας της ομάδας εργασίας του Γιούρογκρουπ στις 29- 30 Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κυβέρνηση δεν γνωρίζει, ούτε έχει λάβει οποιοδήποτε έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται ότι οι αντιπροτάσεις της κρίθηκαν ανεπαρκείς από τους διεθνείς δανειστές.

«Εμείς θεωρούμε ότι με τις διευκρινήσεις και τις απαντήσεις που δώσαμε, έχει κλείσει ο κύκλος διαβούλευσης με την τρόικα και αναμένουμε την επίσκεψη της στην Κύπρο», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου. «Εάν κάτι δεν τους άρεσε θα μας το έλεγαν», κατέληξε.