Γνώριζε για τον Πετρέους ο Ομπάμα πριν τις εκλογές;


Διαβάστε επίσης, “Συνεχές σφυροκόπημα στη Γάζα (vid)”.


Ο Ρεπουμπλικάνος επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Ρότζερς υπαινίχθηκε  ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να γνώριζε για την εξωσυζυγική σχέση του πρώην διευθυντή της CIA Ντέιβιντ Πετρέους πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου και σημείωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ θα πρέπει να μιλήσει σύντομα για το ζήτημα αυτό ενώπιον του Κογκρέσου.

Ο Ρότζερς πρόσθεσε ότι η δήλωση του Χόλντερ ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο πριν από τις εκλογές αφήνει να εννοηθεί ότι ο Χόλντερ μπορεί να το είπε στον Ομπάμα κατ’ιδίαν.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σημείωσε ότι η έρευνα του FBI όσον αφορά την επικοινωνία του Πετρέους με την βιογράφο του Πόλα Μπρόντγουελ ξεκίνησε λόγω των ανησυχιών για απειλή από την αντικατασκοπία.

Ο Πετρέους αρνήθηκε ότι είχε αποκαλύψει ο,τιδήποτε είχε να κάνει με την εθνική ασφάλεια στην Μπρόντγουελ, η οποία το αρνήθηκε επίσης, και οι ερευνητές της υπόθεσης ανακοίνωσαν ότι δεν εντόπισαν καμία παραβίαση σε θέματα ασφάλειας.

“Θα έπρεπε μάλλον  να έχει βγει στο προσκήνιο νωρίτερα ως μια απειλή στην εθνική ασφάλεια”, σημείωσε ο Ρότζερς.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν το είπαν στον πρόεδρο πριν από την ημέρα των εκλογών. Ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερώσει τον πρόεδρο, αλλά δεν ξέρουμε αν ο υπουργός Δικαιοσύνης… “, πρόσθεσε.

Ο Χόλντερ πρέπει να έρθει ενώπιον των Επιτροπών Πληροφοριών για να συζητήσει το θέμα, σημείωσε. “Θα μπορούσαμε να το λύσουμε αυτό πολύ γρήγορα με μια συζήτηση στους χώρους (των Επιτροπών) Πληροφοριών αν είχε αυτήν τη συζήτηση με τον πρόεδρο”, κατέληξε ο Ρότζερς.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας Νταϊάν Φαϊνστάιν διαφώνησε μαζί του, λέγοντας ότι ο Χόλντερ εξήγησε στις Επιτροπές Πληροφοριών ότι δεν έγινε καμία ενημέρωση κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της έρευνας. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI υιοθέτησαν αυτήν την προσέγγιση, σημείωσε η ίδια, “ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσουν χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πολιτικό βάρος για οποιαδήποτε πλευρά”.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.