Γ. Ομήρου: Aνησυχία περί δήθεν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος

 


Διαβάστε επίσης, “Σε απεργία κατήλθαν οι δικηγόροι”, αλλά και την ξαφνική παραίτηση Δημάρχου.


Σε δηλώσεις από τη Βουλή, ο κ. Ομήρου είπε ότι «ανησυχία επίσης προκαλούν μεθοδεύσεις για διαφοροποίηση του Εταιρικού Φόρου, κατά σαφή παραβίαση κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και αντίθεση με τις αποφάσεις και το θεσμικό πλαίσιο που καθόρισαν τα ευρωπαϊκά συλλογικά όργανα».

Ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων «ομόθυμα στηρίζει τη διαφύλαξη του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να καθορίζει το φορολογικό καθεστώς που ισχύει στο κυπριακό κράτος».

«Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κύπρος είναι ανεπίτρεπτο να χρησιμοποιούνται για σκοπούς περαιτέρω αποδυνάμωσης της οικονομίας της  και εξυπηρέτησης ανταγωνιστών στην Ε.Ε. κατά σαφή παραβίαση της αρχής της κοινοτικής αλληλεγγύης», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Ομήρου κατήγγειλε την επιχειρούμενη δυσφήμιση, όπως είπε, «για δήθεν αδιαφάνεια στον τομέα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και φαινόμενα «’ξεπλύματος βρώμικου χρήματος’».

«Η κυπριακή νομοθεσία είναι απολύτως εναρμονισμένη με τις απαιτήσεις της ΕΕ και πλήρως αποτρεπτική οποιασδήποτε παράνομης δραστηριότητας διακίνησης κεφαλαίων», κατέληξε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή ΚΥΠΕ