Η απάντηση Ορφανίδη στην κρίση

 


Διαβάστε επίσης, “Αποκαλυπτικό 24Η: Ο Χριστόφιας δεν υπογράφει το μνημόνιο” και “Εταιρεία λεωφορείων διώχνει τους υπέρβαρους“.


Μάλιστα οι δυο κύριοι δανειστές της εταιρείας του Ομίλου Ορφανίδη,σύμφωνα με το “IN Business “, Λαϊκή Τράπεζα και Τράπεζα Κύπρου, αποδέχτηκαν το νέο επιχειρηματικό του πλάνο και το στηρίζουν.

Το Σάββατο κλείνουν οι υπεραγορές σε Πόλη Χρυσοχούς και Βεργίνα ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες και η υπεραγορά στην Κάτω Πάφο.

Αβεβαιότητα όμως δεν πρέπει να επικρατεί για τις υπόλοιπες υπεραγορές καθώς το σχέδιο προβλέπει, σύμφωνα με τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Χρίστο Ορφανίδη, την ανάπτυξη μέσω διάφορων επιχειρησιακών αλλαγών. Ο κ.Ορφανίδης μάλιστα πιστεύει πως με αυτό το νέο επενδυτικό πλάνο θα καλυφθούν οι απώλειες από το κλείσιμο των καταστημάτων.

Ωστόσο Κλειδί  χαρακτηρίζεται και το εμπορικό Λευκωσίας και το Κέντρο Διανομής της εταιρείας στο Καλό Χωριό , όπου περιλαμβάνονται στο επιχειρηματικό σχέδιο για πώληση.

Ο κ. Ορφανίδης, δήλωσε πως αν επιτευχθεί συμφωνία για ένα από τα δύο ακίνητα, η εταιρεία δεν θα χρειαστεί περαιτέρω ενέσεις ρευστότητας από τις τράπεζες.

Από την άλλη προχωρούν οι αλλαγές και αναμένεται να λειτουργήσει πριν το τέλος Νοεμβρίου η νέα υπεραγορά, στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας . Η υπεραγορά θα έχει εμβαδό 4.500τ.μ., ( τη μισή έκταση σε σχέση με το προηγούμενο μέγεθος). Ωστόσο θα προσφέρει γρήγορη εξυπηρέτηση ενώ θα περιλαμβάνει και νέα τμήματα όπως ψησταριά και ανθοπωλείο.

Επίσης στο εμπορικό κέντρο δημιουργείται παιδότοπος και το καφέ Rendez Vouz.  Για τους υπόλοιπους χώρους υπάρχουν 182 αιτήσεις οι οποίες εξετασθούν. 

Σύμφωνα με τον κ.Ορφανίδη σε περίπτωση πώλησης του εμπορικού κέντρου, θα επιδιωχθεί συμφωνία για επαναμίσθωση του χώρου της υπεραγοράς.