Οι Οικολόγοι για Τρόικα και Φυσικό Αέριο


Διαβάστε επίσης για τους 17 νεκρούς Τούρκους στρατιώτες, από πτώση ελικοπτέρου, αλλά και τις δηλώσεις της Υπ. Εσωτερικών για την οριστικοποίηση των Τοπικών Σχεδίων.


Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού περί βιασύνης από κάποιους για να υπάρξει κατάληξη με την Τρόικα θέτοντας, ταυτόχρονα, το ερώτημα εάν ασπάζονται τις θέσεις της Τρόικας, η κα. Χρυσοστόμου είπε ότι «δεν  συμφωνούμε με τις περισσότερες από τις προτάσεις της Τρόικας και δεν βιαζόμαστε πλέον», προσθέτοντας ότι «με την αναβλητικότητα, την αναποφασιστικότητα  και τις παραλείψεις  αυτής της κυβέρνησης η δανειακή σύμβαση θα είναι επώδυνη και σκληρή .»

«Το ερώτημα είναι γιατί το κυβερνών κόμμα και η κυβέρνηση δεν βιάζονται να πάρουν μέτρα για την οικονομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα η οικονομία και ο Κυπριακός λαός να οδηγηθούν στα νύχια της Τρόικα», διερωτήθηκε.

Σχολιάζοντας άλλη δήλωση του ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι «η αγορά αντέχει», η κα. Χρυσοστόμου είπε:  “Είναι άξιο απορίας για ποία αγορά μιλά ο κ. Κυπριανού. Για την αγορά με τους 40,000 ανέργους , τους χιλιάδες ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έκλεισαν, τους εκατοντάδες άπορους μαθητές που πεινάνε, τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας που καθημερινά επισκέπτονται τα κοινοτικά παντοπωλεία, τις εκατοντάδες οικογένειες που μέσα σε μια νύχτα είδαν το βιοτικό τους επίπεδο να πέφτει”.

Κάλεσε, παράλληλα, τον κ. Κυπριανού να ρωτήσει «όλους αυτούς τους χιλιάδες συμπατριώτες μας   αν αντέχουν,  στην κατάσταση που τους έφερε η φιλολαϊκή Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ».

 

ΦΑ: Δηλώσεις Κασίνη και Παπαναστασίου

«Μετά από τη χτεσινή συνάντηση των κομμάτων με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Συλικιώτη και παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που πήραμε για διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, οι δηλώσεις του κ. Παπαναστασίου, μέλος της Ομάδας των Εμπειρογνωμόνων για το Φυσικό Αέριο αλλά και του κ. Κασίνη Διευθυντή Ενέργειας στο Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας,  προβληματίζουν και θέτουν σε αμφιβολία την αξιοπιστία της κυβέρνησης», δήλωσε σήμερα 10/11 η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων.

« Όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί εύλογα ερώτημα για αδιαφάνεια και πιθανή διαπλοκή. Για ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση φαίνεται να λειτουργεί με βάση το κομματικό συμφέρον και όχι το Εθνικό. Για ακόμα μια φορά ζητούμε εξηγήσεις και πλήρη διαφάνεια για το μείζον θέμα της διαχείρισης των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ», κατέληξε η κα. Χρυσοστόμου.

 

Πηγή ΚΥΠΕ