Η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κύπρο


Διαβάστε επίσης, “Λ. Χριστοφόρου: Σοβαρή η υπόθεση διαχείρισης του ΦΑ”.


Μετά από συνάντηση που είχε με την ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου, ο Κινέζος Πρέσβης είπε πως “θα προωθήσουμε τις αμοιβαίες οικονομικές μας σχέσεις με την Κύπρο”.

Σημείωσε ότι η φιλία Κίνας και Κύπρου πάει σαράντα χρόνια πίσω ενώ εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την συνάντηση του με τους Οικολόγους της Κύπρου.

Η κ. Παναγιώτου είπε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης αντηλλάγησαν απόψεις για το Κυπριακό, την οικονομική κρίση και το φυσικό αέριο.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κίνα για τη διαχρονικά σταθερή στήριξη της στην Κύπρο τόσο στο Συμβούλιο Ασφαλείας όσο και σε άλλα διεθνή φόρα. Η Κίνα αποτελεί ένα σταθερό σύμμαχο της Κύπρου, στον αγώνα για διεκδίκηση των δικαίων και δικαιωμάτων του κυπριακού λαού”, είπε.

Ως Κίνημα Οικολόγων, συνέχισε, πιστεύουμε ότι αυτή η σχέση πρέπει να είναι αμφίδρομη και η Κύπρος στα πλαίσια πάντα του ρόλου της ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να διευκολύνει Κινέζους επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κύπρο.

“Η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει γέφυρα ενίσχυσης των σχέσεων Κίνας – Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποιώντας ακριβώς το ρόλο της ως Ευρωπαίος εταίρος”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι με τον Κινέζο διπλωμάτη συζήτησαν και το ενδιαφέρον της χώρας του όσον αφορά το φυσικό αέριο.

“Μας έχει διευκρινιστεί ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Κινέζους επιχειρηματίες κυρίως όσον αφορά την μεταφορά του φυσικού αερίου με αγωγούς καθώς και τη διανομή του εντός της χώρας”, ανέφερε.

Επίσης μας έχει τονίσει, συμπλήρωσε η κ. Παναγιώτου, ότι υπάρχει ενδιαφέρον όσον αφορά κυρίως την εκπαίδευση, δηλαδή να φοιτούν Κινέζοι φοιτητές στα δικά μας πανεπιστήμια.

Πηγή : ΚΥΠΕ