Η μέρα που δεν έγινε κανένα έγκλημα


Διαβάστε επίσης, “Εκτός στρατού οι γκέϊ στην Τουρκία” και “Βολές Βγενόπουλου κατά Ορφανίδη και Χριστόφια – Ξεσπάθωσε εναντίον όλων”.


Γιατί τη Δευτέρα, δεν έγινε στην πόλη ούτε ένα βίαιο έγκλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης της Νέας Υόρκης, το 24ωρο της 26ης Νοεμβρίου, δεν χύθηκε ούτε μια σταγόνα αίματος λόγω εγκλημάτων.

Το καλοκαίρι, έντονη συζήτηση είχε προκαλέσει ο τίτλος μιας tabloid εφημερίδας που έκανε λόγο για “το καλοκαίρι του αίματος”, αναφέροντας ότι ήταν η καλοκαιρινή περίοδος με τα περισσότερα εγκλήματα στην ιστορία.

Νέα Υόρκη: η μητρόπολη του εγκλήματος

Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη όπου τα ποσοστά βίας και εγκληματικότητας είναι ιδιαίτερα υψηλά. Το 2012 σημειώθηκε μια αύξηση των εγκλημάτων που αγγίζει το 3%. Ειδικότερα για τις κλοπές, το ποσοστό αγγίζει το 9%, με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι αυτό οφείλεται στην τεράστια αύξηση των κλοπών smartphones.

Ενθαρρυντικό στοιχείο η εντυπωσιακή πτώση (23%) των δολοφονιών, που το 2011 βρέθηκαν σε ιστορικό χαμηλό 50 ετών. Από τις αρχές του έτους μέχρι τώρα, έχουν γίνει στη Νέα Υόρκη 366 δολοφονίες.

Τύπος και αναλυτές δίνουν τα εύσημα στη νεοϋορκέζικη αστυνομία και την επιθετική πολιτική της όσον αφορά στην καταπολέμηση του εγκλήματος.

Πηγή: 24h.gr