Η Μυτιλήνη θα τιμήσει τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη


Διαβάστε επίσης, “Στρατιώτες δεν έχουν χρήματα ούτε για σάντουιτς” αλλά και την δήλωση του Γ. Ομήρου “Όρος ένα ασφαλές οικονομικό περιβάλλον”.


Επέστρεψε από την Μυτιλήνη αντιπροσωπεία του Δήμου Πάφου που αποτελείτο από δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι παρέστησαν στους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Λέσβου το 1912 εκπροσωπώντας την Πάφο η οποία είναι αδελφοποιημένη με τη Μυτιλήνη.

Οι εκδηλώσεις ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο  Λάζαρος Ομήρου στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην παρουσία του  Δημήτρη Βουνάτσου δημάρχου της  Μυτιλήνης,  του Αθανάσιου  Γιακαλή  Περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου,  του Αρχηγού του στόλου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχου, Κωνσταντίνου Μαζαράκη, βουλευτών και πλήθος κόσμου. 

Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου,  κατά τους εορτασμούς στη  Μυτιλήνη που  βρίσκεται πολύ κοντά στα μικρασιατικά παράλια και απέναντι από το  Αϊβαλή, έπλεαν δύο φρεγάτες του ελληνικού  πολεμικού ναυτικού μια τορπιλάκατος και ένα αρματαγωγό πλοίο.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν  επίσης παρέλαση, και κατάθεση στεφάνων.

 Σύμφωνα με τον κ. Ομήρου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η αντιπροσωπεία της Πάφου δέχτηκε την επίσημη πρόταση που τιμά την Πάφο και τον ήρωα της πόλης και της ΕΟΚΑ, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, όπως τους επόμενους μήνες δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις  σε συνεργασία τόσο με τους δύο Δήμους όσο και με το Πολιτιστικό Σύλλογο  Ευαγόρας Παλληκαρίδης, για την ανέγερση της προτομής του ήρωα  στην καρδιά της Μυτιλήνης.

Παράλληλα προγραμματίστηκε  όπως γίνουν και όλες εκείνες οι επίσημες εκδηλώσεις που απαιτούνται προς τιμήν του Ευαγόρα Παλληκαρίδη που αποτελεί σύμβολο του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων κατά των Άγγλων.

Πηγή ΚΥΠΕ