Οικολόγοι: Ψήφο κατά βούληση για τις προεδρικές

Η  Εκλογική Συνδιάσκεψη που πραγματοποίηθηκε σήμερα (4/11) στην Ακτή του Κυβερνήτη είχε να επιλέξει μεταξύ των υποψηφιοτήτων Νίκου Αναστασιάδη και Γιώργου Λιλλήκα και ο υποψήφιος που θα επιλεγόταν θα έπρεπε να συγκεντρώσει, σύμφωνα με το Καταστατικό του Κινήματος, ποσοστό άνω του 60%.

Κατά την καταμέτρηση των ψήφων στην Εκλογική Συνδιάσκεψη βρέθηκαν 13 ψηφοδέλτια υπέρ του κ. Αναστασιάδη, 13 υπέρ του κ. Λιλλήκα και 13 λευκά.

Σε δηλώσεις της, μετά το πέρας της Εκλογικής Συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ακτή του Κυβερνήτη,  η ΓΓ των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου ανέφερε πως “ψήφο κατά βούληση έχει αποφασίσει το Κίνημα Οικολόγων, γιατί κανείς από τους υποψηφίους δεν έχει πάρει ένα ποσοστό άνω του 60%, που αποτελεί καταστατική ρήτρα”.

Ως εκ τούτου, στις επόμενες μέρες, η πολιτική επιτροπή θα συνεδριάσει για να δει πως θα διαχειριστεί, προς όφελος του Κινήματος, της συνοχής του και της έκφρασης των θέσεων του, αυτό το αποτέλεσμα”, είπε η κ. Παναγιώτου.

Ερωτηθείσα κατά πόσο τα 13 λευκά εξέφραζαν την υποστήριξη της υποψηφιότητας Μαλά, η ΓΓ των Οικολόγων απάντησε “όχι, αποτελούσαν κυρίως την άποψη ότι το Κίνημα θα έπρεπε να είχε κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές”.

Το Κίνημα Οικολόγων θα συνεχίσει να εκφράζει δυναμικά τις θέσεις του, καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμες εποχές”, είπε η κ. Παναγιώτου, προσθέτοντας ότι “έχουμε τα θέματα της οικονομίας, του Κυπριακού, της κοινωνία και ποτέ δεν σταματούν τα θέματα του περιβάλλοντος και βέβαια, θα έχουμε ένα διάλογο με όλους, υποψηφίους, πολιτικές ομάδες της κοινωνίας, για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις θέσεις”.

Πηγή: ΚΥΠΕ