Ισχυρές εκρήξεις στο Τελ Αβίβ


Διαβάστε επίσης “Νεκρό νήπιο 18 μηνών σε επιδρομή στη Γάζα”.


Εκ νέου ήχησαν οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ προειδοποιώντας για πυραυλική επίθεση. Δύο ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στο Τελ Αβίβ αμέσως μετά, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της πόλης.

Ένοπλοι της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δύο ιρανικές ρουκέτες τύπου Fajr-5 εναντίον της εμπορικής πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Πιθανή εκεχειρία στη Γάζα εντός της ημέρας ή τη Δευτέρα

Μια εκεχειρία μεταξύ των ένοπλων οργανώσεων της Γάζας και του Ισραήλ είναι πιθανή “σήμερα ή αύριο”, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος στη Γάζα.

“Διεξάγονται σοβαρές συνομιλίες για τη συμφωνία μιας εκεχειρίας και διευθετήσεις μπορεί να επιτευχθούν σήμερα η αύριο”, τόνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς αναμένεται στο Ισραήλ και τη Ραμάλα για να “ζητήσει από όλες τις πλευρές να σταματήσουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης και να προτείνει την βοήθεια της χώρας του για την επίτευξη άμεσης εκεχειρίας”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Φαμπιούς θα συναντηθεί με την ισραηλινή ηγεσία και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.  

Το ταξίδι αυτό που θα διαρκέσει μια ημέρα “προετοιμάστηκε σε συνεννόηση με τους βασικότερους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους μας, θα είναι μια ευκαιρία για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον πρόεδρο Σιμόν Πέρες, τον υπουργό Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν στην Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ. Στη Ραμάλα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Έτοιμος για κλιμάκωση της επιχείρησης στη Γάζα ο Νετανιάχου

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Nετανιάχου δήλωσε έτοιμος να “επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση” στη Λωρίδα της Γάζας. “Ο στρατός είναι έτοιμος να επεκτείνει σημαντικά την επιχείρηση. Οι στρατιώτες είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”, τόνισε ο Νετανιάχου κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Η δήλωση του ισραηλινού πρωθυπουργού διατυπώνεται μετά την αναχαίτιση και καταστροφή από την αντιπυραυλική ασπίδα “Σιδηρούς Θόλος” μιας παλαιστινιακής ρουκέτας πάνω από το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού.

 

Πηγή: newsbeast.gr