Ισχυρός σεισμός έπληξε τη Μιανμάρ


Διαβάστε επίσης, “Ζητούνται πιλότοι με… ευωδιαστές μασχάλες” και μάθετε για ποιο λόγο οι κάτοικοι Λιοπετρίου παρέδωσαν χθες 10/11 τα εκλογικά τους βιβλιάρια.


Αρχικά το μέγεθός του μετρήθηκε 7 βαθμούς και το εστιακό βάθος εντοπίστηκε περίπου στα 10 χιλιόμετρα.

Οι κάτοικοι της Μανταλάι, της δεύτερης μεγαλύτερης εμπορικής πόλης στην κεντρική Μιανμάρ, δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι αισθάνθηκαν μια πολύ ισχυρή δόνηση περίπου στις 7:30 π.μ τοπική ώρα (01:30 GMT). “Δεν έχω αισθανθεί ποτέ τόσο ισχυρή δόνηση. Ακουσα δυνατούς θορύβους και το φως έσβησε. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχουν ζημιές”, είπε μια κάτοικος της περιοχής στο Ρόιτερς.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Μπανγκόκ, την πρωτεύουσα της γειτονικής Ταϊλάνδης. Το σεισμό των 6,6 βαθμών ακολούθησαν αρκετές μετασεισμικές δονήσεις μεγέθους έως 5 βαθμούς. Η τοπική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ο σεισμός έπληξε τη δυτική όχθη του ποταμού Αγιεγιαουάντι, που είναι το μεγαλύτερο ποτάμι της Μιανμάρ και το πιο σημαντικό δίκτυο της εμπορικής ναυσιπλοΐας.

Η χώρα έχει κατά καιρούς πληγεί από σεισμούς. Το Μάρτιο του 2011, ένας σεισμός μεγέθους 6,8 στην πολιτεία Σχαν, κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη και το Λάος, άφησε πίσω του 74 νεκρούς.

Η Μιανμάρ είναι μια από τις φτωχότερες χώρες της Ασίας, με πολιτική κυβέρνηση που ανέλαβε τα ηνία της χώρας το Μάρτιο του 2011 από το στρατό, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή για σχεδόν 50 χρόνια. Η πολιτική κυβέρνηση της Μιανμάρ προώθησε μεταρρυθμίσεις, με αποτέλεσμα οι δυτικές χώρες να χαλαρώσουν τις κυρώσεις που είχαν επιβάλει στο στρατιωτικό καθεστώς.

 

Πηγή ΚΥΠΕ