Οικολόγοι: “Ατυχείς” οι δηλώσεις Xριστόφια


Διαβάστε επίσης, “Γ. Λιλλήκα: Απαντήσεις προς Αναστασιάδη-Κυπριανού“.


Όπως είπε η κ. Χρυσοστόμου, «παρακολουθήσαμε την Κυριακή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια σε ένα χείμαρρο τοποθετήσεων και επίρριψης ευθυνών σε όλους – πλην του εαυτού του – που μόνο απογοήτευση προκάλεσε σε ένα λαό που αγωνιά να μάθει ακριβώς ποιες είναι οι πρόνοιες της συμφωνίας με την Τρόικα και πως τον επηρεάζουν».

«Αντί υπεύθυνη πληροφόρηση, ο λαός άκουσε από τον Πρόεδρο ένα κομματικό παραλήρημα», είπε η κ. Χρυσοστόμου και πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας «μας θύμισε – δυστυχώς – για ακόμα μια φορά την περίπτωση της τραγωδίας στο Μαρί ότι ‘όλοι φταίνε, καθόλου ο ίδιος’, όπως μας είπε και τότε».

Ως Κίνημα Οικολόγων, είπε η κ. Χρυσοστόμου, «θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Χριστόφια ότι εξακολουθεί να είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ» και συνέχισε, λέγοντας ότι «ένας ηγέτης δεν αποποιείται των ευθυνών του και απονέμει ευθύνες σε όλους εκτός του εαυτού του» διερωτώμενη «που είναι η θεσμικές ευθύνες αυτής της διακυβέρνησης αλλά και του ιδίου του κ. Χριστόφια;».

Η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «η συνεχής επίρριψη ευθυνών για το οικονομικό κατρακύλημα της χώρας στο τραπεζικό σύστημα αποκρύβει τη μισή αλήθεια από τον κυπριακό λαό, που καλείται να πληρώσει τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της διακυβέρνησης».

Καταλήγοντας, η κ. Χρυσοστόμου είπε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας, «ξέχασε να αναφέρει τις άριστες σχέσεις της Κυβέρνησης του με το τραπεζικό σύστημα κάτι που είναι πολύ γνωστό και φανερό αφού αυτή η Κυβέρνηση προστάτευσε και στήριξε αυτούς που χαρακτηρίζει ο ίδιος ‘κακούς τραπεζίτες’, τιμώντας μάλιστα κάποιους εξ’ αυτών με υψηλά αξιώματα και οφίκια».

Πηγή ΚΥΠΕ