Νέο ομολογιακό δάνειο €500 εκατ. από τη Λαϊκή


Διαβάστε επίσης, “ΕΔΕΚ: Όχι στην παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ΚΔ”.


“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cyprus Popular Bank Public Co Ltd απεφάσισε όπως προβεί στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους €500.000.000 που θα φέρει κυβερνητική εγγύηση, με βάση τον περί της Παραχώρησης Κυβερνητικών Εγγυήσεων για τη Σύναψη Δανείων ή/και την Έκδοση Ομολόγων από Πιστωτικά Ιδρύματα Νόμο του 2012 και της Τροποποίησής του και τον περί της Παραχώρησης Κυβερνητικών Εγγυήσεων για τη Σύναψη Δανείων ή/και την Έκδοση Ομολόγων από Πιστωτικά Ιδρύματα (Πρόσθετο) Διάταγμα του 2012. Το Ομολογιακό Δάνειο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής προς το Χρηματιστήριο.

Πρόκειται για το δεύτερο ομολογιακό δάνειο στο οποίο προχωρεί η τράπεζα σε διάστημα ενός μηνός, αφού η Λαϊκή είχε εκδώσει ισόποσο ομολογιακό δάνειο στις 13 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε, με τη διαδικασία του κατ` επείγοντος, τροποποιητικό νόμο προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων και γενικότερα της κυπριακής οικονομίας. Με το νόμο αυτό, το συνολικό ποσόν για την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων για τη σύναψη δανείων ή/και την έκδοση ομολόγων από πιστωτικά ιδρύματα αυξήθηκε από τα €3 στα €6 δις.

Πηγή ΚΥΠΕ