Καρογιάν: Αλαλούμ από κυβερνώντες για τις διαβουλεύσεις


Διαβάστε επίσης, “Χριστοφόρου: Η Κυβέρνηση είναι αδύναμη να διαπραγματευτεί”και “Απεργίες σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ιταλία”.


Ο κ. Καρογιάν είπε πως με τις δηλώσεις αυτές προκαλείται σύγχυση και μειώνεται περαιτέρω η πολιτική αξιοπιστία της Κύπρου αλλά και η ευρύτερη αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας, προσθέτοντας πως «πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες να επιδείξουν τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

«Άλλα λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, άλλα ο Υπουργός των Οικονομικών, άλλα ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας», είπε ο κ. Καρογιάν και κάλεσε τους κυβερνώντες να πουν με σαφήνεια την άποψή τους, μια άποψη, μια θέση και μια πρόταση. «Το αλαλούμ που παρουσιάζουν όλο αυτό το διάστημα, ούτε το πρόβλημα αντιμετωπίζει ούτε όμως και τον τόπο βοηθά», ανέφερε.

«Ούτε, επίσης οδηγεί στην αξιοποίηση της υπεύθυνης στάσης της αντιπολίτευσης, που καθημερινά επαναλαμβάνουμε πως είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την κυβέρνηση και να συμβάλουμε στη διαμόρφωση συνθηκών για μια συνθηκών για μια συλλογική και κοινή αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων της κυπριακής οικονομίας», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως «είναι η ώρα που θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό το αλαλούμ δηλώσεων» και είπε πως ελπίζει το συντομότερο δυνατόν «να ξεκαθαρίσει ο ορίζοντας, να ξέρουμε ακριβώς πού πάει ο τόπος, να δώσουμε στοιχεία σταθερότητας αλλά και στοιχεία βεβαιότητας και στους ξένους επενδυτές αλλά και στην ίδια την κυπριακή αγοράς και στους συντελεστές της».

 

Πηγή ΚΥΠΕ