Κατέρρευσε πολυόροφο εμπορικό κέντρο στην Γκάνα


Διαβάστε επίσης για την εταιρεία Atlasjet η οποία τερμάτισε πτήσεις από τα κατεχόμενα. Διαβάστε ακόμα για την γιαγιά 106 ετών που ψηφίζει για πρώτη φορά.


 

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία και επιχειρούν να ανασύρουν τους εγκλωβισμένους από τα συντρίμμια. Ενας αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς είπε ότι είδε έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Το κτίριο, στο προάστιο Ατσιμότα, στέγαζε το πολυκατάστημα Melcom και κατέρρευσε λίγες ώρες αφότου άνοιξε, ενώ στο εσωτερικό του βρίσκονταν δεκάδες καταναλωτές.

“Ήμουν πολύ κοντά όταν είδα το κτίριο να σωριάζεται. Έτρεξα να σωθώ, ήμουν τρομοκρατημένος. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί παγιδευμένοι μέσα γιατί το εμπορικό κέντρο ήταν ιδιαίτερα πολυσύχναστο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Αμα Οκιέρε.

Ο εκπρόσωπος του Προέδρου Τζον Ντραμάνι Μαχάμα είπε ότι ο Πρόεδρος θα διακόψει την περιοδεία του στο βορρά της χώρας, όπου πραγματοποιούσε προεκλογική εκστρατεία, ενόψει των εκλογών του Δεκεμβρίου και θα επιστρέψει στην Ακρα για να επικεντρωθεί στις προσπάθειες διάσωσης των εγκλωβισμένων.