Κάτοχοι Αξιογράφων: Στήριξη από κόμματα-υποψηφίους Προέδρους


Διαβάστε επίσης, “Στο μικροσκόπιο της Moody’s η Μ. Βρετανία” και ““Wirtshcafts Woche” : Η Κύπρος δεν έχει καμία σχέση με την Δυτική Ευρώπη”.


 

Ο Σύνδεσμος απέστειλε σήμερα επιστολές προς τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους υποψηφίους Προέδρους της Δημοκρατίας, ενημερώνοντας τους για την πορεία των διαβουλεύσεων σε σχέση με το θέμα μετατροπής των αξιογράφων σε μετοχές ή όχι.

Αναφέρεται ειδικότερα στη συνάντηση του Συνδέσμου με εκπροσώπους της Τρόικας στις 9 Νοεμβρίου, στην παρουσία εκπροσώπων της Κεντρικής Τράπεζας και του ΥΠΟΙΚ οι οποίοι δεν συμπαραστάθηκαν στον σύνδεσμο διότι παρευρίσκονταν στη συνάντηση ως παρατηρητές.

Ο Σύνδεσμος αναφέρεται επίσης στη συνάντηση με όλες τις εμπλεκόμενες Αρχές και αντιπροσωπείας των δύο εμπορικών τραπεζών (Κύπρου και Λαϊκής), κατά την οποία “οι δύο τράπεζες (Τράπεζα Κύπρου- Λαϊκή Τράπεζα υπέβαλαν κάποιες αμφιλεγόμενες και απαράδεκτες προτάσεις”, όπως αναφέρεται.

Στην επιστολή του, ο Σύνδεσμος ζητά τη συμπαράσταση και δυναμική εμπλοκή των κομμάτων και των υποψηφίων Προέδρων σε περίπτωση που ο σύνδεσμος επιλέξει την εξώδικη διευθέτηση του όλου θέματος.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ενώ η Τρόικα επιμένει στη μετατροπή όλων των αξιογράφων σε μετοχές (τόσο μετατρέψιμων όσο και μη μετατρέψιμων) η ίδια δήλωσε στο Σύνδεσμο ότι σέβεται τις αποφάσεις των Δικαστηρίων.

“Σας καλούμε να συμπορευθείτε μαζί μας και να δηλώσετε δημοσίως και ευθαρσώς ότι τάσσεστε δυναμικά  εναντίον της μετοχοποίησης των αξιογράφων. Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι δύο τράπεζες μπορούσαν, αν ήθελαν, να μετατρέψουν τα μετατρέψιμα αξιόγραφα σε μετοχές, από το περασμένο καλοκαίρι. Δεν το έπραξαν όμως, φοβούμενες την κατακραυγή των κατόχων των αξιογράφων.  Μήπως περίμεναν να τους το επιβάλει η Τρόικα και οι ίδιες ως νέοι Πόντιοι Πιλάτοι, να νίψουν τας χείρας τους;”, αναφέρεται στην επιστολή.

Καταλήγοντας, ο Σύνδεσμος καθιστά σαφές “ότι για μας τα αξιόγραφα είναι παράνομα και άκυρα, και αν δεν ικανοποιηθούμε θα αποσύρουμε όλες τις μέχρι τώρα υποχωρήσεις που κάναμε και θα διεκδικήσουμε εδώ και τώρα επιστροφή των χρημάτων μας μέσω της δικαστικής διαδικασίας”.

 

Πηγή ΚΥΠΕ