Κι όμως η λιτότητα κράτησε τον… ασθενή στη ζωή

 


Aυτό αναφερόταν σε ανακοίνωσή της κυβέρνησης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Μάριο Μόντι. 


Διαβάστε επίσης για την νέα υποβάθμιση Moodys. Διαβάστε ακόμα 47 μαθητές νεκροί απο σύγκρουση τρένου με λεωφορείο.


 

“Σε κάθε περίπτωση θα είχε κατά πολύ συρρικνωθεί γεωγραφικά, αν δεν είχαν γίνει αυτά που κατάφερε να πετύχει η Ιταλία, με μια ομαδική προσπάθεια που δεν έχει πολλά προηγούμενα στην ιστορία της αβασίλευτης δημοκρατίας της”, σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους που πρόσκεινται στην κυβέρνηση Μόντι και ήταν οι συντάκτες της ανακοίνωσης.

 

“Θα έπρεπε να καταβληθούν σαφώς περισσότερες προσπάθειες υπέρ των ασθενέστερων πολιτών. Για να στηριχθούν, ιδίως, οι οικογένειες που, με την αλληλεγγύη τους, είναι ο πραγματικός ιστός ο οποίος επέτρεψε στην Ιταλία να μην υποστεί τις αρνητικές συνέπειες που παρατηρήσαμε, για παράδειγμα, στις Ηνωμένες Πολιτείες”, καταλήγει το ανακοινωθέν.

 

Στον απολογισμό αυτό του ενός έτους διακυβέρνησης από το κυβερνητικό σχήμα τεχνοκρατών υπογραμμίζεται ότι “η Ιταλία βαδίζει, πλέον, ξεκάθαρα, στην οδό των αλλαγών, και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη, οπωσδήποτε, αισιοδοξία”.

 

Τα σημεία αναφοράς στη δράση του Μάριο Μόντι και των συνεργατών του, όπως αναφέρεται, είναι τα ακόλουθα: “αξιοπιστία, συνοχή, ευθύνη, νομιμότητα και όραμα”.

 

Πηγή: 24h.gr