ΚΣ ΕΔΕΚ: Η αναμονή στο μνημόνιο πλήττει το επιχειρηματικό κλίμα

 

Απαιτείται μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά και να μειωθούν τα δανειστικά επιτόκια τα οποία είναι τα ψηλότερα στην Ευρωζώνη, συνεχίζει η ΕΔΕΚ που με τη ανακοίνωση αυτή τοποθετείται επί των στοιχείων της ανεργίας για το Σεπτέμβρη παρατηρώντας πως η αύξηση του αριθμού ανέργων στην Κύπρο συνεχίζεται χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν οποιεσδήποτε προοπτικές επίλυσης του προβλήματος.

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012 έφτασε τα 34.752 άτομα. Με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτεμβρίου 2012 ανήλθε στα 39.510 άτομα σε σύγκριση με 38.375 τον Αύγουστο», συνεχίζει η ΕΔΕΚ.

Αναφέροντας ότι «βαρύτατο κόστος από την συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση πληρώνουν οι νέοι, οι οποίοι βλέπουν τα όνειρα τους για εργοδότηση να συνθλίβονται, επαναλαμβάνει ότι η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με της επανεκκίνηση της οικονομίας και ότι μονομερή μέτρα αυστηρής λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας θα βυθίσουν τη χώρα περισσότερο στην ύφεση.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Διαβάστε επίσης για την μετάνοια του αστυνομικού επιδειξία. Δείτε βίντεο με τη δράση του! Δείτε ακόμα ντοκουμέντο του 24H με την ελληνική σημαία που κατέβασαν από εκκλησία στα Κελλιά.