Κύπρος – Κίνα: Αμοιβαία αναγνώριση τίτλων σπουδών

 

Η προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών, η ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στην Κύπρο και η ανανέωση του πολιτιστικού προγράμματος συνεργασίας Κύπρου-Κίνας, ήταν τα θέματα τα οποία συζήτησαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο Liu Xinsheng σε συνάντηση που είχαν το Σάββατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για τρία βασικά θέματα τα οποία έχουν ήδη τροχοδρομηθεί και για τα οποία υπάρχουν ευοίωνες προοπτικές για επιτυχή έκβασή τους στο προσεχές μέλλον.

Κατά τη συνάντηση, ο Κινέζος Πρέσβης τόνισε τη σημασία που αποδίδει η κινεζική πλευρά στη συνεργασία των δύο χωρών καθώς και το σημαντικό ρόλο που οι τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού μπορούν να διαδραματίσουν σ’ αυτή. Διαβεβαίωσε, παράλληλα, για την προθυμία του να συνεχίσει το εποικοδομητικό έργο του προκατόχου του και να συμβάλει στην προώθηση όλων των θεμάτων που βρίσκονται υπό εξέλιξη.

Εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία του να διερευνηθεί η δυνατότητα πραγματοποίησης κατά τη νέα χρονιά, κοινών εκδηλώσεων της Πρεσβείας της Κίνας στη Κύπρο και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, κάτι που είχε γίνει με μεγάλη επιτυχία και στο πρόσφατο παρελθόν. 

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Παιδείας ευχαρίστησε τον κ. Xinsheng για τη διαχρονικά θετική στάση της Κίνας προς την Κύπρο και τον διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Κίνας στη Λευκωσία, θα προωθηθούν πρακτικά μέτρα για ανάπτυξη συνεργασιών σε τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Πηγή: ΚΥΠΕ


Διαβάστε επίσης ποια η επικρατέστερη λύση για τα αξιόγραφα καθώς και για την αιματηρή πρώτη κυνηγετική εξόρμηση