Κυβερνητικό «Αλαλούμ»! Τι γίνεται στις διαβουλεύσεις με την Τρόικα


Διαβάστε επίσης, “150 εκατομμύρια έδωσε η Κυβέρνηση για ενοίκια” και “Περίπτερο “εργαστήρι” πλαστών χαρτονομισμάτων”.


 

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τελικά που πηγαίνουν οι διαπραγματεύσεις. Ο Υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι μπορούμε μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να καταλήξουμε σε συμφωνία. Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι δεν τίθεται θέμα το κυπριακό χρέος να είναι μη βιώσιμο και πως οι διαπραγματεύσεις εξελίσσονται ικανοποιητικά.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας όμως από την Θεσσαλονίκη την περασμένη Κυριακή έδωσε μια εικόνα κρίσης στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι πολύ δύσκολα με αυτά που ζητούν οι δανειστές υα υπάρξει συμφωνία. 

Από αύριο αναμένεται να μπούμε στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων καθώς σήμερα αργά το βράδυ επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες τόσο ο Δημήτρης Χριστόφιας όσο και ο Βάσος Σιαρλή. 

Ανησυχούν τα κόμματα

Για “άκρως επικίνδυνη αντιφατικότητα” μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των δυο βασικών συνεργατών του και πρωταγωνιστών της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, του Υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη κάνει λόγο ο ΔΗΣΥ, αναφέροντας πως αυτή “καταρρακώνει την όποια αξιοπιστία διαθέτει ακόμη η Κύπρος στο εξωτερικό”.

 Για αλαλούμ δηλώσεων από τους κυβερνώντες σε ό,τι αφορά την πορεία των διαβουλεύσεων με την Τρόικα κάνει λόγο το ΔΗΚΟ και καλεί την Κυβέρνηση να επιδείξει υπεύθυνη στάση και σοβαρότητα.