Λιλλήκας: “Η πορεία της αλλαγής να ξεκινήσει απο την Πάφο”


Διαβάστε επίσης, “Eurogroup: Οι ανάγκες των τραπεζών θα καθορίσουν το μνημόνιο” αλλά και “Αγωνία μέχρι τις 20 Νοεμβρίου για την Ελλάδα”.


Απόψε πρόσθεσε, επέστρεψα στην Πάφο για να πάρω δύναμη απο εσάς, γιατί η Πάφος ήταν πάντα πρωτοστάτης σε όλους τους αγώνες της ελευθερίας και της Δημοκρατίας και γιατί η Πάφος θα είναι πρωτοστάτης στον αγώνα της αλλαγής και στον αγώνα της ανατροπής του κατεστημένου της Κύπρου.

Ο κ. Λιλλήκας στο πλαίσιο ομιλίας του χθες βράδυ ανέφερε πως ξεκίνησε τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις απο την Πάφο, όχι τυχαία, αλλά γιατί θέλει να δώσει συνέχεια στην παράδοση και στην αγωνιστικότητα της Πάφου και γιατί θέλει η πορεία της αλλαγής η νέα εποχή να ξεκινήσει απο την Πάφο. Αυτές οι εκλογές πρόσθεσε, δεν έχουν κομματικό χαρακτήρα γιατί απο το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών δεν θα κριθούν τα ποσοστά των κομμάτων, αλλά θα εξαρτηθεί το μέλλον της Κύπρου, της δικής μας γενιάς, αλλά και των επόμενων γενιών.  

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να φρεσκάρουν την μνήμη τους και να μην κρίνουν απο τις σημερινές μεταμφιέσεις. Οι πολίτες πρέπει να θυμούνται είπε ,ποιοί είναι αυτοί που μας έφεραν μπροστά στα τραγικά διλήμματα της εθνικής καταστροφής το 2004, αλλά και ποιοί είναι αυτοί που υπό την Προεδρία του αείμνηστου Τάσου Παπαδόπουλου αγωνίστηκαν και έσωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Δεν πέρασαν δύο μήνες απο την ημέρα που υπέγραψαν το κοινό έγγραφο για κοινές θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο και ο κ Αναστασιάδης επανήλθε στην διευρυμένη και στην διεθνή διάσκεψη στο Κυπριακό, πρόσθεσε. Δεν πέρασαν  συνέχισε « ούτε δύο μήνες για να δηλώσει ότι συμφωνεί με τις προτάσεις που κατατέθηκαν στο εδαφικό και που το ΔΗΚΟ εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του» .

Εμείς συμπλήρωσε «λέμε πως δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, δεν είναι ώρα για νεοφιλελεύθερες συνταγές που δοκιμάστηκαν και στο παρελθόν και απέτυχαν». Η νεοφιλεύθερη κυβέρνηση και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, είναι αυτές που μας κληρονόμησαν το χρηματιστήριο είπε, «είναι αυτές που επέτρεψαν σε μια χούφτα ανθρώπων μεταξύ αυτών και κάποιες πολιτικές ηγεσίες να πλουτίσουν σε βάρος του απλού πολίτη, χωρίς κανένας να τιμωρηθεί. Αυτά υπόσχεται η νεοφιλελεύθερη υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη»,πρόσθεσε.

Αναφέρομενος στο μνημόνιο της Τρόικας, ο κ. Λιλλήκας είπε πως υπάρχουν πρόνοιες που μας γυρίζουν πίσω στο παρελθόν, υπάρχουν πρόνοιες που αφορούν την εκχώρηση της κρατικής μας κυριαρχίας. Το 2004 συνέχισε με το «όχι» στο δημοψήφισμα,  αποτρέψαμε την προοπτική και την μετατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε προτεκτοράτο της Τουρκίας , σήμερα πρόσθεσε, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε προτεκτοράτο της Τρόικας.  

Σ’ αυτούς, συνέχισε, που καλλιεργούν τα εκβιαστικά διλήμματα και κινδυνολογούν, εμείς απαντάμε πως υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν προοπτικές, όπως η πρόταση για το φυσικό αέριο που μας επιτρέπουν σε πολύ σύντομο χρόνο να θέσουμε την Κυπριακή οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.  

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ακόμη πως η λύση για να έχει νόημα πρέπει να ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα, και όχι να εδράζεται στα δεδομένα της εισβολής και της κατοχής. Η λύση για να έχει νόημα θα πρέπει συνέχισε, να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της νέας γενιάς,  στις σύγχρονες αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και στις σύγχρονες αξίες της δημοκρατίας.

Η λύση συμπλήρωσε που που εμείς οραματιζόμαστε «είναι η λύση που θα επιτρέπει σε όλους τους Κύπριους πολίτες, να εγκαθίστανται ελεύθερα σε όποια γωνιά της Κύπρου αποφασίσουν , να έχουν δικαίωμα ιδιοκτησίας σε όποια γωνιά της Κύπρου θέλουν να ζήσουν απο την Πάφο μέχρι την Κερύνεια, θα πρέπει να είναι ο προπομπός της ευημερίας και της ασφάλειας για όλους τους πολίτες».

Εμείς κατέληξε ο κ. Λιλλήκας δεν επιδιώκουμε να περιορίσουμε ή να αφαιρέσουμε δικαιώματα απο τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, ούτε όμως δεχόμαστε να αφαιρεθούν τα δικαιώματα απο τον Κυπριακό Ελληνισμό. 

Πηγή ΚΥΠΕ