Μαλάς: “Ο επόμενος Πρόεδρος θα χαράξει το μέλλον της Κύπρου”


Διαβάστε επίσης για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα Κυριακή, τη Μιανμάρ και πώς ο Παπανδρέου κερδίζει 1 εκατ. δολάρια σε βάρος της Ελλάδας.


 

Αν περάσουν, πρόσθεσε, ακόμη 10-15 χρόνια χωρίς να επανενώσουμε τη χώρα μας, τότε η επανένωση της Κύπρου θα είναι άπιαστο όνειρο.

Οποιοσδήποτε αναλάβει τα ηνία της Κυπριακής Δημοκρατίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο, πρόσθεσε, θα χαράξει το μέλλον της Κύπρου όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, αλλά και σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Είτε θα δώσει προοπτική ή μια αρνητική διάσταση στην πορεία του προοδευτικού κινήματος, είπε.

Στις επόμενες εκλογές, ανέφερε περαιτέρω ο κ. Μαλάς, διακυβεύεται επίσης και το μέλλον όλων των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

«Αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνω και νοιώθω περήφανος που υποστηρίζομαι από το ευρύτερο λαϊκό κίνημα, το καλύτερο προζύμι που έχει να επιδείξει η ιστορία της Κύπρου στα 52 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Χαιρετισμό στη χοροεσπερίδα απεύθυνε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα της οικονομίας είπε ότι οι συνταγές της τρόικας έχουν εφαρμοστεί σε πολλές χώρες και όχι μόνο δεν οδήγησαν σε έξοδο από την κρίση αλλά αντίθετα έχουν οδηγήσει σε παρατεταμένη ύφεση. «Ελπίζουμε η Κύπρος να αποτελέσει την αφετηρία για την εφαρμογή διαφορετικών πολιτικών», είπε.

Σήμερα 11/10, ο κ. Μαλάς θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στο οίκημα της Κυπριακής Εστίας στο Μπέρμιγχαμ και τη Δευτέρα στο Κυπριακό Κοινοτικό Κέντρο στο βόρειο Λονδίνο.

Πηγή ΚΥΠΕ