Μαλάς: Πολιτική ανευθυνότητα οι αναφορές Αναστασιάδη


Διαβάστε επίσης, “Εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους έκτακτους κυβερνητικούς”.


Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της δημοκρατίας με την οποία τον καλούσε να υπογράψει το μνημόνιο ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σκληρή διαπραγμάτευση με την Τρόικα.

Στο πλαίσιο ομιλίας του χθες σε πολιτική συγκέντρωση στην Πόλη Χρυσοχους, ο κ. Μαλάς επέκρινε επίσης τον κ. Αναστασιάδη ότι καλλιεργεί  στο λαό  αίσθημα απαισιοδοξίας ότι εισερχόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικής κρίσης μέχρις ότου ανακάμψει και η υπόλοιπη Ευρώπη με επίσης πολιτική σκοπιμότητα.

Ο κ. Μαλάς επανέλαβε τη δέσμευση του ότι αν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, η κυπριακή οικονομία θα οδηγηθεί σε ανάκαμψη μέσα σε δυο με τρία χρόνια γιατί αυτό όπως είπε,  είναι εφικτό και διαβεβαίωσε ότι οι οποιεσδήποτε αρνητικές πρόνοιες του μνημονίου, μπορούν να μετριαστούν.

Ο κ. Μαλάς κάλεσε τους πολίτες να προβληματιστούν και να κρίνουν  την πολιτική στάση του κάθε υποψηφίου και να διακρίνουν ποιος είναι ο αξιόπιστος προσθέτοντας ότι ο πατριωτισμός πολυτελείας δεν έχει θέση σε αυτό τον τόπο.

Η  αποχή σημαίνει συνενοχή σε πολιτικές του χθες ,συνέχισε ο κ. Μαλάς, και είπε πως η Κύπρος πρέπει  να προχωρήσει με τις πολιτικές του αύριο με ένα ξεκάθαρο και αξιοπρεπή λόγο.

Αναφερόμενος στην πρόταση του που διασύνδεει φυσικό αέριο και κυπριακό, ο κ .Μαλάς ανέφερε ότι η στρατηγική αναβάθμισης της Κύπρου μέσω της αξιοποίησης του φυσικού αερίου παρέχει την ευκαιρία για πραγματική ώθηση στην επίλυση του κυπριακού.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε κατέληξε ο κ Μαλάς προβάλλει η προοπτική μέσα και από τις στρατηγικές συμμαχίες να επιδιώξουμε και να επιτύχουμε λύση ισχυρής ομοσπονδίας η οποία θα διασφαλίζει και την ενότητα του κράτους και την απρόσκοπτη και μακροχρόνια διαχείριση του φυσικού αερίου. 

Πηγή ΚΥΠΕ