Μεντβέντεφ: Σοβαρή απειλή για τη Μόσχα η κρίση στην ΕΕ


Διαβάστε επίσης, “«Πληρώνουν» με φυλάκιση το… διαζύγιο”.


“Η κατάσταση στη χώρα μας σε ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από το τι συμβαίνει στις οικονομίες της ΕΕ”, τόνισε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε πως οι μισές εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας γίνονται με την ΕΕ.

Ο Μεντβέντεφ, που αναμένεται σήμερα στη Γαλλία, φάνηκε να μην είναι απόλυτα πεπεισμένος για τις προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπιστεί η κρίση. “Καμιά φορά μας φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν διαθέτουν ενέργεια και βούληση για να πάρουν αποφάσεις…Οι εταίροι μας στην Ευρώπη μοιάζουν να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία. Το σημαντικό είναι να μην αργήσουν πάρα πολύ”, πρόσθεσε.

“Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει στην ΕΕ και την ευρωζώνη”, είπε ο Ρώσος Πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στο ευρώ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Μεντβέντεφ τόνισε πως είναι έτοιμος να επανέλθει ως Πρόεδρος στο Κρεμλίνο. “Αν έχω την απαιτούμενη δύναμη και υγεία και αν ο κόσμος με εμπιστεύεται, δεν αποκλείω τα πράγματα να πάρουν αυτήν την τροπή”, επισήμανε ο 47χρονος Πρωθυπουργός.

Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε και στη Συρία χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη από πλευράς διεθνούς δικαίου τη στήριξη της Γαλλίας προς το Συνασπισμό της Συριακής Αντιπολίτευσης.

Πηγή ΚΥΠΕ