Μπροστά στα μάτια της μητέρας του έπεσε νεκρός ο 22χρονος


Διαβάστε επίσης γιατί ο Σιαρλή παλεύει μόνος του. Διαβάστε ακόμα γιατί αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο η Κυπριακή Κυβέρνηση.


Ενημέρωση: Δημήτρης Ιωάννου

Ξεδιπλώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου τα μοιραία λεπτά πριν την άγρια δολοφονία με στρατιωτικό μαχαίρι του Απόστολου Αθανασίου 23χρόνων που διαπράχθηκε την νύχτα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Κάτω Πολεμίδια.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, του ΤΑΕ Λεμεσού της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αθανασίου προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός θύτη και θύματος, στην παρουσία και άλλων προσώπων, μεταξύ αυτών και των γονιών του 23χρονου.

Σε κάποια στιγμή, η μητέρα του θύματος προσπάθησε να απομακρύνει τον μαινόμενο 22χρονο που επέστρεψε κρατώντας μαχαίρι, με αποτέλεσμα να επέμβει ο γιος της και να δεχθεί το θανατηφόρο κτύπημα.

Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του, ωστόσο ζήτησε όπως παρακολουθείται από ψυχίατρο, καθώς ο ύποπτος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Η αίθουσα του δικαστηρίου γέμισε με συγγενείς του θύματος, οι οποίοι στο άκουσμα της 8ήμερης κράτησης άρχισαν να χειροκροτούν.

Υπό το φόβο επεισοδίων, ο συνήγορος υπεράσπισης, Ρίκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος είχε υπερασπιστεί τον θύτη και στην προηγούμενη παρόμοια υπόθεση, παρέμεινε εντός της αίθουσας και αποχώρησε όταν ήδη είχαν φύγει οι συγγενείς του θύματος.