Λιλλήκας: Nα ξεπεράσουμε την παγίδα που στήνεται


Διαβάστε επίσης, “ΓΓ ΑΚΕΛ: “Ανέξοδες ρητορείες” Λιλλήκα – Αναστασιάδη”.


Μιλώντας σήμερα το πρωί σε πολιτική συγκέντρωση στο Παλαιχώρι, σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου του, ο κ. Λιλλήκας είπε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, «η Τρόικα προσπαθεί να δεσμεύσει στους όρους του Μνημονίου  τα κέρδη του φυσικού μας αερίου».

«Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει με τις ευλογίες τόσο των ξένων, όσο δυστυχώς και κάποιων ανθυποψηφίων μας», πρόσθεσε. Είπε ότι μόνο η αξία του Οικοπέδου 12 εκτιμάται πέραν των 80 δις και από αυτό το ποσό το 70% ανήκει στο κράτος.

Δεν θα ήταν φρονιμότερο, διερωτήθηκε, «να πωλήσουμε μέρος του Οικοπέδου 12, να πάρουμε από μόνοι μας όλα τα απαραίτητα διορθωτικά μέτρα για την οικονομία μας, να διώξουμε την Τρόικα από την Κύπρο και να μπούμε πάραυτα σε τροχιά ανάπτυξης;».

Ο κ. Λιλλήκας δεσμεύθηκε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινώσει ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, χωρίς την εμπλοκή της Τρόικας.

Στην ομιλία του, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ως γέννημα θρέμμα της ορεινής υπαίθρου γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, και πρόσθεσε ότι στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη του παραγωγικού τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, δίνει κίνητρα για στροφή προς τη γεωργία και προτείνει την εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου στην ύπαιθρο, ώστε να μην υστερούν πουθενά οι μαθητές αυτών των περιοχών από αυτούς των αστικών.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο πρώην βουλευτής του ΔΗΚΟ Αντρέας Αγγελίδης, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τυρίμος, εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο Γιώργος Ζήσιμος και ο κοινοτάρχης Παλαιχωρίου Τάσος Μιχαηλίδης.

Πηγή ΚΥΠΕ