Ν. Αναστασιάδης: Δεν θέλουμε να χαθεί η προοπτική ανάκαμψης

 

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με νέους σε καφετέρια στη Λάρνακα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «το ορόσημο του Νοεμβρίου έχει χαθεί οριστικά και αυτό που δεν θέλουμε να χαθεί οριστικά είναι η προοπτική να ανακάμψουμε. Οσο καθυστερούμε τόσο δυσκολότερα θα είναι και τα προβλήματα και τα μέτρα, δυσβάσταχτα. Συνεπώς, θα πρέπει όλοι να κάνουν συνείδηση ότι κάθε μέρα που περνά είναι και ένα βαρίδι εις βάρος των εργαζομένων γενικότερα και του λαού ευρύτερα» είπε.

Κληθείς να σχολιάσει «το αλαλούμ» που έχει προκύψει μεταξύ Κυβέρνησης και πρακτορείων ειδήσεων για την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας είπε ότι «δεν νομίζω να είναι αλαλούμ των πρακτορείων, είναι αλαλούμ εκείνων που το δημιουργούν, ως αποτέλεσμα αντιφατικών δηλώσεων και δεν νομίζω να είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί. Επαναλαμβάνω, χρειάζεται σοβαρότητα και συνειδητοποίηση της κρίσης που περνούμε».

Ο Νίκος Αναστασιάδης κλήθηκε επίσης να σχολιάσει και τη σημερινή δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σύμφωνα με την οποία συνεχίζεται το σταθερό προβάδισμα του ιδίου ενώ παρατηρείται προβάδισμα του υποψηφίου Γιώργου Λιλλήκα σε σχέση με τον Σταύρο Μαλά.

Αφού ανέφερε ότι δεν σχολιάζει ποτέ δημοσκοπήσεις, επανέλαβε πως «αφ’ ενός αισθάνομαι ικανοποίηση και πρέπει να το πω γιατί παρουσιάζεται μια συνεχής αυξητική τάση στη στήριξη της υποψηφιότητας μου, αλλά την ίδια ώρα να πω ότι αποτυπώνεται απλά η τάση της στιγμής». Πρόσθεσε επίσης πως αυτό που χρειάζεται μέχρι τέλους είναι εγρήγορση, δουλειά και όχι έπαρση και αλαζονεία.

Αναφερόμενος στη συνάντηση του με τους νέους της Λάρνακας, ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι στόχος της ήταν να ακούσει τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. «Θα πρέπει να πω ότι προκαλεί πραγματικά ένα βάρος σε όλους μας να ακούς νέους να αγωνιούν για το μέλλον τους και ιδιαίτερα να αντιμετωπίζουν με αβεβαιότητα το ενδεχόμενο εργοδότησης και πώς και πότε θα γίνει», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «χρειάζεται επιτέλους ένα όραμα, και πώς ενθαρρύνουμε, δεδομένου ότι το δημόσιο δεν θα είναι πλέον χώρος εργοδότησης των νέων, πώς δημιουργούνται οι προοπτικές για επενδύσεις έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις δουλειάς. Αυτή θα είναι και η δική μας προτεραιότητα προκειμένου να δούμε πως αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα των νέων», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ