Νέα καταιγίδα θα πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

 

Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε πως ενισχύει την κινητοποίησή του για να βοηθήσει τους πληγέντες από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, ειδικά μετά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για μια νέα καταιγίδα που αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Weather Channel, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση του καιρού με κρύο, βροχές, ακόμα και χιόνια την Τετάρτη και την Πέμπτη. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προκάλεσε ο κυκλώνας.

Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ο Ερυθρός Σταυρός έχει δημιουργήσει σε όλες τις πληγείσες περιοχές σημεία που μπορούν να φιλοξενηθούν όσοι έχουν μείνει άστεγοι ή δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Την ίδια ώρα που ολόκληρες συνοικίες έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και καύσιμα, ο Ερυθρός Σταυρός έχει κινητοποιήσει τα 323 οχήματα που διαθέτει, αλλά και το σύνολο–τουλάχιστον 4.200–των εθελοντών του.

Όπως δήλωσε ο Γκρεγκ Φιουγκέιτ, εκπρόσωπος των ομοσπονδιακών αρχών διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, 18.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει στα κέντρα αυτά.

Τουλάχιστον 109 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κυκλώνα Σάντι που έπληξε κυρίως τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι.

Νωρίτερα η κρατική Υπηρεσία Ενημέρωσης για Θέματα Ενέργειας ανακοίνωσε πως περίπου το 38% των πρατηρίων καυσίμων στην περιοχή της Νέας Υόρκης είναι κλειστά ή δεν έχουν πλέον καύσιμα.

Πηγή : newsbeast.gr