Νέες αποκαλύψεις στο ροζ σκάνδαλο Πετρέους

 

Κι ενώ ο πλανητάρχης, αλλά και ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ εκφράζουν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπο του στρατηγού Τζον Άλεν, νέα στοιχεία βγαίνουν στη φόρα για το σκάνδαλο.

Το Κογκρέσο κάλεσε ήδη τον πρώην γενικό διευθυντή της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους, να καταθέσει για την επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Αμερικανού πρέσβη και τριών ακόμη Αμερικανών.


Διαβάστε επίσης γιατί η Κύπρος κινδυνεύει να βγεί από το ευρώ πριν από την Ελλάδα αλλά και τη πρώτη εικόνα του τραπεζικού χάους από τη Pimco.


Η κατάθεση του πρώην διευθυντή της CIA είναι σημαντική, γιατί η πρώην ερωμένη του είχε ισχυριστεί ότι η υπηρεσία κρατούσε και ανέκρινε Λίβυους στη Βεγγάζη, τους οποίους θέλησαν να απελευθερώσουν οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στις 11 Σεπτεμβρίου στο αμερικανικό προξενείο.

Οι πρωταγωνιστές του ροζ σκανδάλου, στρατηγοί Ντέιβιντ Πετρέους και Τζον Άλεν, είχαν βοηθήσει τη δίδυμη αδερφή της Τζιλ Κέλι, μίας εκ των γυναικών που διατηρούσαν ανάρμοστη επικοινωνία με τους δύο άντρες, σε μία δικαστική υπόθεση.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «New York Post», οι δύο στρατηγοί είχαν βοηθήσει τη Νάταλι Κάουαμ, την ψυχολογικά ασταθή αδερφή της Τζιλ Κέλι, η οποία διεκδικούσε μέσω της νομικής οδού την επιμέλεια του αγοριού της.

Το δικαστήριο ισχυρίζεται ότι Νάταλι είχε προσκομίσει επιστολές από τον Πετρέους και τον Κέλι, στις οποίες οι δύο άντρες αναφέρονταν στην ικανότητά της να αναλάβει την κηδεμονία του παιδιού της και μάλιστα είχαν προσφερθεί να καταθέσουν ακόμα και στη δίκη, εάν αυτό ήταν απαραίτητο.