ΓΓ ΑΚΕΛ: Οι δημοσκοπήσεις διαψεύδονται-Μαλάς στο δεύτερο γύρο


Διαβάστε επίσης, “Λουτρό αίματος στη Νιγηρία“.


Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνεστίασης των λαϊκών Οργανώσεων Λαπήθου-Καραβά, ο κ.Κυπριανού είπε πως οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμα εργαλεία για ανάλυση των δεδομένων της συγκεκριμένης περιόδου που διεξάγονται, ωστόσο υπενθύμισε ότι στο παρελθόν, “μεγάλος αριθμός δημοσκοπήσεων έχουν διαψευστεί με τον πιο πανηγυρικό τρόπο”.

Κάλεσε, παράλληλα, τους Αριστερούς ψηφοφόρους “να μην συνταχθούν, σε καμία περίπτωση, με ακραία και επικίνδυνα στοιχεία για την Κύπρο και για τον κυπριακό λαό”, λέγοντας ότι “η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα χαρακτηρίζεται από πολύ ακραίες θέσεις σε ότι αφορά το Κυπριακό και στηρίζεται από τον Φώτη Παπαφώτη, έναν άνθρωπο ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για τις δολοφονίες των Αριστερών κατά τη διάρκεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ”.

“`(Είναι ) Ένας άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε στα ηγετικά δώματα της ΕΟΚΑ Β`, ένας άνθρωπος ο οποίος είπε ότι δεν θα δίσταζε να επαναλάβει εκείνα τα οποία είχαν γίνει τότε, την περίοδο 55-59”, ανέφερε ο κ.Κυπριανού και επανέλαβε ότι η υποψηφιότητα Λιλλήκα “συνοδεύεται από πάρα πολλά ακροδεξιά στοιχεία”. Ζήτησε δε από τον Γιώργο Λιλλήκα να ανατρέξει σε οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο “και να δει ποιοι είναι οι στενοί συνεργάτες τους οποίους έχει”.

Ο Άντρος Κυπριανού είπε πως υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι τις προεδρικές εκλογές και ότι “εμείς ως ΑΚΕΛ θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, όχι απλά και μόνο ο Σταύρος Μαλάς να είναι στο δεύτερο γύρο-είμαστε βέβαιοι γι αυτό εξάλλου-αλλά να κερδίσουμε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση”.

Είπε ακόμη πως ο Νίκος Αναστασιάδης πίεζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υπογράψει το μνημόνιο χωρίς διαπραγμάτευση, ενώ ανάλογες θέσεις είχε και η ΕΔΕΚ, “που βλέπω τώρα να αλλάζει  προσέγγιση και να παρουσιάζεται με ένα διαφορετικό τρόπο για να προσαρμοστεί με δηλώσεις του κ.Λιλλήκα”.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ επιμέναμε ότι απαιτείτο σκληρότερη διαπραγμάτευση και πετύχαμε αρκετά μέσα από την σκληρότερη διαπραγμάτευση”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως το μνημόνιο δεν θα έχει οδυνηρές συνέπειες σε βάρος του κυπριακού λαού, “τις οποίες βέβαια θα αγωνιστούμε να τις ανατρέψουμε μελλοντικά και όταν θα έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα της οικονομίας”.

Ο κ.Κυπριανού κάλεσε τον Κυπριακό λαό να απαντήσει εάν μπορεί να εμπιστευθεί εκείνους που απαιτούσαν από τον Πρόεδρο ένα μνημόνιο χωρίς σκληρή διαπραγμάτευση και αν μπορούν αυτοί να εγγυηθούν το μέλλον του με μια τέτοια προσέγγιση, σε ότι αφορά τα θέματα της οικονομίας.

Πηγή ΚΥΠΕ