“Ντού” αστυνομίας για το στοίχημα

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο στο πλαίσιο της επιχείρησης, τα μέλη της Αστυνομίας εισήλθαν με δικαστικά εντάλματα και ερεύνησαν συνολικά 11 υποστατικά και πρακτορεία στοιχημάτων παγκύπρια.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η Αστυνομία εντόπισε σε 5 υποστατικά και κατέσχε συνολικά, 5 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 5 εκτυπωτές, χρηματικό ποσό ύψους €541, μεγάλο αριθμό δελτίων αποδοχής στοιχημάτων και σημειώσεων, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων (Δ.Ε.Η.Δ) Αρχηγείου Αστυνομίας και των Επαρχιακών Τ.Α.Ε, Ο.Π.Ε και Αστυνομικών Σταθμών.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης από τότε που τέθηκε σε ισχύ η νέα νομοθεσία τον Ιούλιο του 2012, η Αστυνομία έχει ελέγξει συνολικά 85 υποστατικά, έχει κατασχέσει 19.000 ευρώ, 100 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 68 εκτυπωτές και έχει προσάψει κατηγορίες σε συνολικά 103 πρόσωπα (ιδιοκτήτες, υπευθύνους και θαμώνες).

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ακόμη ότι η εκστρατεία για εφαρμογή της νέας νομοθεσίας θα συνεχιστεί. «Υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός και πρόγραμμα» η εφαρμογή των οποίων θα συνεχιστεί σε οργανωμένη βάση, είπε.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας επεσήμανε ακόμη πως από την ημέρα εφαρμογής της νέας νομοθεσίας ένας μεγάλος αριθμός υποστατικών έχει κλείσει και πως απ’ ότι φαίνεται κάποιοι συμμορφώθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ