Ομήρου: Η υποψηφιότητα Λιλλήκα διαμορφώνει καινούργια ενότητα

 


Δείτε ακόμα ντοκουμέντο του 24H με την ελληνική σημαία που κατέβασαν από εκκλησία στα Κελλιά. Διαβάστε επίσης για την μετάνοια του αστυνομικού επιδειξία. Δείτε βίντεο με τις άσεμνες πράξεις του!


 

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας απηύθυνε χαιρετισμό απόψε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι “η υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα ήδη αγκαλιάζεται από τους πολίτες, υπερβαίνει κομματικές γραμμές και ιδεολογικούς διαχωρισμούς και στηρίζεται σε ένα ευρύ μέτωπο δημοκρατικής συμπαράταξης που εγγυάται με σιγουριά την είσοδο στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Οι πολίτες απελευθερώνονται από συνθήματα τεχνητής πόλωσης από παρελθοντικά σύνδρομα πολιτικής και ιδεολογικής ακινησίας και προσέρχονται αποφασιστικά στο μέτωπο της αλλαγής και της ελπίδας”.

“Για μια νέα εθνική στρατηγική που θα ακυρώνει τους αδιέξοδους, στείρους και αναποτελεσματικούς χειρισμούς του παρελθόντος που οδήγησαν το Κυπριακό σε πολύ χειρότερη θέση από εκείνη στην οποία βρισκόταν όταν ξεκινούσαν οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις. Με απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι οποίες σήμερα στα πλαίσια της λεγόμενης κωδικοποίησης κινδυνεύουν να αποτελέσουν οριστικό κεκτημένο για την τουρκική πλευρά”, πρόσθεσε.

Είπε πως “με αξιοποίηση της Ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας μας και διεκδικητική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της Τουρκίας για να πειθαναγκαστεί να εκλογικευτεί και να υποχρεωθεί σε αλλαγή της στάσης της για να οδηγηθούμε σε λύση στη βάση των αρχών του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Για το ξαναζωντάνεμα και την ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας μακριά από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μονόπλευρης λιτότητας και την υιοθέτηση πολιτικών ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας”.

Ανέφερε πως “για μια εκ βάθρων μεταρρύθμιση του κράτους και των θεσμών με εξοβελισμό από το δημόσιο βίο της διαπλοκής, της διαφθοράς και της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος, με διαφάνεια, μηχανισμούς ελέγχου και κοινωνική λογοδοσία”.

“Τον ερχόμενο Φεβρουάριο ο κυπριακός λαός ανοίγει μια καινούργια σελίδα στην κυπριακή ιστορία. Κλείνει οριστικά τον κύκλο της μεταανεξαρτησιακής Κύπρου και οικοδομεί μια νέα εποχή εκσυγχρονισμού, ελπίδας και προοπτικής. Με τον Γιώργο Λιλλήκα και την  κοινωνία των πολιτών”, συμπλήρωσε ο κ. Ομήρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ