Ούτε του χρόνου θα πληρώνουμε φθηνά φάρμακα

 

Σε σημερινή συζήτηση για το θέμα στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής ο Πρόεδρος της επιτροπής Κωστάκης Κωσταντίνου δήλωσε ότι διαφάνηκαν μεγάλες αποκλίσεις που δεν έδιναν την ευχέρεια καταρτισμού νέων τιμών.


Διαβάστε επίσης, “Τους 8.278 έφτασαν οι άποροι μαθητές” και “Πρόστιμο ρεκόρ στην ΒΡ για τη καταστροφή στο κόλπο του Μεξικό”.


Η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα αναφέρθηκε σε εμπλοκή υψηλόβαθμων λειτουργών του υπουργείου, οι οποίοι ευθύνονται για την καθυστέρηση όπως είπε να έχουμε φθηνότερα φάρμακα τον Ιανουάριο, καθώς η τιμολογιακή πολιτική σημείωσε, που προτάθηκε από τον εμπειρογνώμονα δε μπορούσε να εφαρμοστεί. 

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη υπογράμμισε ότι οι φαρμακευτικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας εργάζονται με 10 άτομα νυχθημερόν για να ολοκληρώσουν την τιμολογιακή πολιτική, η οποία υπολογίζεται να εφαρμοστεί σε 2-3 μήνες.

Με την νέα πολιτική σημείωσε δεν θα πειραχθούν τα φάρμακα των 10 ευρώ, όμως θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις στα φάρμακα που κοστίζουν πέραν των 50 ευρώ.

Το σημαντικό είναι ότι η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη επεσήμανε νέες προσεγγίσεις στο υπουργείο Υγείας, καθώς και ερωτήματα για την τιμολογιακή πολιτική.