Έριδες και διαφωνίες για το οργανόγραμμα του Πάφος 2017

Οι έντονες διαφωνίες που είχαν καταγραφεί στην πρώτη συνεδρία όπου  μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου διαφώνησαν με την πρόταση του Δήμαρχου Πάφου Σάββα Βέργα να αναλάβει ο ίδιος την προεδρία του εννεαμελούς συμβουλίου της εταιρείας που θα συσταθεί,  επαναλήφθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό στην αποψινή συνεδρία.


 Διαβάστε επίσης για τις νέες διαφωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάρτιση του κοινοτικού προϋπολογισμού αλλά και για τη μάνα και κόρη που έδειραν δημοτικό σύμβουλο.


Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας επιμένει ότι ο ίδιος καλείται με βάση την πρόταση των Γερμανών συμβούλων της Πάφου να αναλάβει ένα μεγάλο φορτίο αλλά είναι αναγκασμένος να το πράξει αφού θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην πόλη που κέρδισε τον τίτλο και την εταιρεία που θα χειριστεί όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τα θέματα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ , ο δημοτικός σύμβουλος του ΕΥΡΩΚΟ Ανδρέας Χρυσάνθου, δύο δημοτικοί σύμβουλοι απέ το Δημοκρατικό κόμμα,  η Μαρία Ζαβρού και ο Έυρος Λοιζίδης και ο  δημοτικός σύμβουλος του Δημοκρατικού Συναγερμού  Φαίδωνας Φαίδωνος τάχθηκαν ενάντια στην πρόταση του Δημάρχου.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που αντιτίθενται στην πρόταση του Δημάρχου Πάφου υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα όσα η πόλη της Πάφου είχε προτείνει στο φάκελο διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και στο θέμα αυτό η πρόταση διελάμβανε ότι στο συμβούλιο θα συμμετείχαν μόνο τεχνοκράτες και όχι εκλεγμένοι.

Στο πλαίσιο της αποψινής συνεδρίας, 10 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου των Δημοτικών Ομάδων ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ τάχθηκαν εναντίον της αναβολής της συζήτησης ενώ 9 υπέρ. Ωστόσο μετά από 5λεπτη διακοπή που αποφάσισε ο Δήμαρχος Πάφου για να διαβουλευτεί με την δημοτική του ομάδα , επέστρεψε αποφασίζοντας τη λήξη της συνεδρίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ