Πανσυνδικαλιστική διαδήλωση αποφάσισαν οι Συντεχνίες


Διαβάστε επίσης ποιο είναι το Μνημόνιο. Διαβάστε ακόμα για τις αλλαγές σε επιδόματα και συντάξεις.


Εκπρόσωποι όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων συναντήθηκαν σήμερα στο πλαίσιο πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης στα γραφεία της ΣΕΚ.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης, η οποία ότι διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, και μιλώντας εκ μέρους όλων των συντεχνιών, ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως είπε ότι κατά τη σύσκεψη ενημερώθηκαν όλες οι συντεχνίες, με βάση την ενημέρωση που υπάρχει από την Κυβέρνηση, αναφορικά με τις πρόνοιες του Μνημονίου σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο των εργασιακών.

«Είναι καθολική η αντίδραση ότι τα μέτρα είναι σκληρά μέτρα που πλήττουν τους εργαζόμενους και φορτώνουν τους πολίτες με φορολογίες», δήλωσε, αναφέροντας πως αποφασίστηκε όπως όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μεταφέρουν εισήγηση στα σώματα τους για τη διοργάνωση πανσυνδικαλιστικής αντίδρασης-συγκέντρωσης για καταδίκη των μέτρων.

Πρόσθεσε ότι ο χρόνος πραγματοποίησης της συγκέντρωσης θα καθοριστεί πολύ σύντομα, εξηγώντας ότι οι ηγέτες των συντεχνιών ζήτησαν πίστωση χρόνου έτσι ώστε να ενημερώσουν τα σώματα των οργανώσεων τους.

«Κάθε συντεχνία θέλει να μεταφέρει αυτή την εισήγηση για να πάρει τις ανάλογες αποφάσεις», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση προνοεί την πραγματοποίηση πανσυνδικαλιστικής πορείας διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και το Υπουργείο Οικονομικών και στάση εργασίας κατά το χρόνο πραγματοποίησης της διαμαρτυρίας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αφού οι ηγέτες των συντεχνιών μεταφέρουν την εισήγηση στις οργανώσεις τους θα επανέλθουν εντός της επόμενης εβδομάδας για να αποφασίσουν οριστικά τόσο σε σχέση με το χρόνο πραγματοποίησης της διαμαρτυρίας όσο και σε σχέση με το εύρος της αντίδρασης. Έκαναν παράλληλα λόγο για διαφορετικές απόψεις μεταξύ των συντεχνιών σε σχέση με το ποιο θα πρέπει να είναι το εύρος της αντίδρασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ