Περίπτερο “εργαστήρι” πλαστών χαρτονομισμάτων


Διαβάστε επίσης, “Σκύλος προκάλεσε καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο” και για τον κοινοτάρχη ο οποίος κυνηγούσε με πυροσβεστικό όχημα της κοινότητας του.


Ένα από τα πλαστά χαρτονομίσματα που φέρεται να εκτύπωσε ο 39χρονος περιπτεράς στη Λάρνακα τον πρόδωσε όταν επιχείρησε να το διοχετεύσει σε πρατήριο βενζίνης με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια της αστυνομίας.

Η προχειροδουλειά της παραχάραξης ενός χαρτονομίσματος των είκοσι ευρώ δεν έπεισε τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου βενζίνης.

Εξυπηρέτησε αρχικά τον ύποπτο που εφοδίασε το αυτοκίνητο του με βενζίνη αξίας είκοσι ευρώ πληρώνοντας με το πλαστό νόμισμα και ακολούθως ειδοποίησε την αστυνομία αφού οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις πινακίδες εγγραφής του.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο περίπτερο του 39χρονου εντοπίζοντας στη κυριολεξία ένα εργαστήρι παραχάραξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος επιστράτευσε το περίπτερο του πλασάροντας σε ανυποψίαστους πελάτες του και όχι μόνο πλαστά χαρτονομίσματα των πέντε δέκα και είκοσι ευρώ.

Μίλωντας στο 24Η ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χρίστος Ανδρέου τόνισε ότι μέχρι στιγμής οι αρχές κατέσχαν πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 595 ευρώ. Ο κύριος Ανδρέου ανέφερε ότι σε έρευνα στο υποστατικό του υπόπτου εντοπίστηκαν 18 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και των πέντε ακόμα μάλιστα και στην ταμειακή μηχανη του περιπτέρου του 39χρονου. Επίσης οι αρχές κατέσχαν, εκτυπωτή – σαρωτή, κομμάτια άσπρου χαρτιού Α4 και φωτοτυπίες χαρτονομισμάτων.

Η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας Λάρνακας έβαλε τέλος στη δράση του παραχαράκτη με τον κύριο Ανδρέου να καλεί το κοινο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Ο ύποπτος παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε πλαστά χαρτονομίσματα σε τρεις περίπτωσεις ισχυρισμός ωστόσο που απορρίπτεται διότι οι αστυνομικοί εκτός απο τα τρία καταστήματα της περιοχής που εντόπισαν πλαστά χαρτονομίσματα κατέχουν πληροφορίες και για άλλα καταστήματα.