Πειθαρχικές ευθύνες για το Μαρί ζητούν οι γονείς των διδύμων


Διαβάστε επίσης για την κούρσα ανόδου στο ΧΑΚ εξαιτίας μνημονίου. Διαβάστε ακόμα για τη σφοδρή καραμπόλα 140 οχημάτων στο Τέξας και δείτε video.


Πέραν των ποινικών ευθυνών που αντιμετωπίζουν οι έξι κατηγορούμενοι για την τραγωδία στο Μαρί, πολλοί άλλοι εμπλεκόμενοι φέρουν βαρύτατες πειθαρχικές ευθύνες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμη καταλογιστεί, καταγγέλλουν οι γονείς των διδύμων, Μιχάλης και Πόπη Χριστοφόρου, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι από αυτούς έχουν μετατεθεί σε καλύτερα πόστα και έχουν πάρει προαγωγές.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, ο Μιχάλης Χριστοφόρου είπε πως, “έχουν παρέλθει 16 μήνες από το τραγικό συμβάν στο Μαρί και μετά από πολλή καθυστέρηση, έχει ξεκινήσει ενώπιον του Επαρχιακού Κακουργιοδικείου στη Λάρνακα, η δίκη για τις ποινικές ευθύνες, παρά το γεγονός ότι απουσιάζει, μεταξύ άλλων, από το κατηγορητήριο και ο κύριος υπεύθυνος της τραγωδίας”.

“Εκτός από τις ποινικές ευθύνες, υπάρχουν και οι πειθαρχικές ευθύνες, που αναμφισβήτητα έχουν οι εμπλεκόμενοι, για τις οποίες μέχρι σήμερα κανένας αρμόδιος δεν μας ενημέρωσε, εάν διερευνήθηκαν ή σε πιο στάδιο διερευνούνται”, είπε ο κ. Χριστοφόρου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε ανταπόκριση σε σχετικές επιστολές που απέστειλε η οικογένεια στα αρμόδια Υπουργεία, στο ΓΕΕΦ και στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον πατέρα των διδύμων, “είναι φανερό ότι πολλοί εμπλεκόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, επέδειξαν ανεπάρκεια, προχειρότητα, δειλία και τους βλέπουμε να καταθέτουν στις διάφορες επιτροπές, τους βλέπουμε να καταθέτουν στο δικαστήριο και μέχρι σήμερα δεν έχουν υποστεί οτιδήποτε, αλλά αντιθέτως, άλλοι έχουν μετατεθεί, είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό και άλλοι έχουν αναβαθμιστεί και έχουν πάρει προαγωγές”.

Οι πειθαρχικές αυτές ευθύνες, συνέχισε, φαίνονται καθαρά μέσα στο πόρισμα Πολυβίου, “που δυστυχώς κανένας δεν το αναφέρει πλέον και το οποίο έχει φάει και αυτό το περίφημο σύστημα”.

Η Πόπη Χριστοφόρου κάλεσε, από την πλευρά της, τον Πρόεδρο της Βουλής, την Επιτροπή Άμυνας, τους αρχηγούς των κομμάτων αλλά και τους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας να πουν τι μπορούν να κάνουν για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ συσχέτισε την τραγωδία στο Μαρί με την οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε “όπως μας έλεγαν ότι μπορούμε να έχουμε τα εμπορευματοκιβώτια στην αυλή του σπιτιού μας και ο Πρόεδρος δεν ήξερε που είναι το Μαρί, τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται, με τον πρώην Υπουργό Οικονομικών, που μας έλεγε πριν δυο χρόνια ότι η κρίση θα μας προσπεράσει και σήμερα ο Πρόεδρος δεν ξέρει ακόμη που οδηγούμαστε”

“Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάποια πειθαρχική ευθύνη και δεν γίνεται να πηγαίνουν στις δουλειές τους και κάποιους να τους μεταθέτουν και πιο κοντά στο σπίτι τους”, ανέφερε και πρόσθεσε “ο κόσμος πεινά. Τουλάχιστον αυτοί που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, τα λεφτά να μένουν στο κράτος”.

Οι γονείς των διδύμων κάλεσαν τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δεσμευτούν ότι  θα προωθήσουν τις διαδικασίες για απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε όλους τους εμπλεκομένους.

Πηγή: ΚΥΠΕ