“Πνίγηκαν” Βενετία και Τοσκάνη

 


Διαβάστε επίσης τι δήλωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας για τους όρους της Τρόικα. Διαβάστε ακόμα πως να διαμορφώσετε το προφίλ σας στο twitter.


Η κακοκαιρία που πλήττει από το Σάββατο τη βόρεια Ιταλία έχει προκαλέσει πλημμύρες σε μεγάλο μέρος της Βενετίας και την απομάκρυνση από τις εστίες τους περίπου 200 ανθρώπων στην Τοσκάνη όπου έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι, όπως ανακοίνωσαν την Κυριακή οι τοπικές αρχές.

Στη Βενετία, οι σφοδρές βροχοπτώσεις βύθισαν το πρωί το 70% της πόλης κάτω από το νερό, με το επίπεδο της θάλασσας να ξεπερνά κατά 1,5 μέτρο το κανονικό.

Από το μεσημέρι, το επίπεδο της θάλασσας έχει αρχίσει να υποχωρεί ελαφρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Επίσης, στην Πίζα, κάποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση εξαιτίας των πλημμυρώνν ενώ στο Λιβόρνο η πολιτική προστασία έχει τεθεί σε συναγερμό εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Στη Λιγουρία, γειτονική περιφέρεια της Τοσκάνης, 30 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Το κύμα κακοκαιρίας μετακινείται προς την κεντρική Ιταλία και αναμένεται να πλήξει το απόγευμα τη Ρώμη, όπου η πολιτική προστασία έχει επίσης τεθεί σε συναγερμό.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.