ΠΟΕΔ: Ανισοβαρές και σφαγιαστικό το μνημόνιο

Η ΠΟΕΔ καταγγέλλει, για άλλη μια φορά, τις ανορθόδοξες, παράτυπες και άνομες ενέργειες και δραστηριότητες όλων όσων συνέβαλαν στην τραγική κατάληξη που συνιστούν οι πρόνοιες της κατ’ αρχήν Συμφωνίας και επαναλαμβάνει την έκκλησή της για σύγκληση πανσυνδικαλιστικής σύσκεψης, με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών του συνδικαλιστικού Κινήματος, για να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα όχι μόνο των μελών μας, μα και της ολότητας των εργαζομένων, καθώς και τα συμφέροντα της Εκπαίδευσης.


Διαβάστε επίσης, “Ερντογάν: Εκτός της λίστας του ΤΙΜΕ για το 2012″ και “Η μέρα που δεν έγινε κανένα έγκλημα“.


“Επιβάλλεται, έστω και την υστάτη, το συνδικαλιστικό Κίνημα να συντονιστεί και να παρουσιαστεί ενωμένο μπροστά στις απαράδεκτες πρόνοιες του Μνημόνιο”, αναφέρει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόχος των Εργοδοτικών Οργανώσεων και του Μεγάλου Κεφαλαίου, που, για την εξασφάλιση φτηνών εργατικών κόστων, ανέκαθεν επεδίωκαν την επιστροφή σ’ ένα εργασιακό μεσαίωνα, και της Πολιτικής Ηγεσίας που, με προμελετημένους σχεδιασμούς επιδίωξε, από τη μια, να καλύψει τα δικά της λάθη, ενέργειες και παραλείψεις, που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση κι από την άλλη, να δώσει στήριξη στους Τραπεζίτες και να προστατεύσει το Κεφάλαιο, έχει επιτευχθεί.

“Ούτε η φοροδιαφυγή έχει παταχθεί, ούτε η φοροαποφυγή καταπολεμήθηκε στο βαθμό που χρειάζεται. Οι Τραπεζίτες, που δημιούργησαν το πρόβλημα, τυγχάνουν στήριξης, σε κανένα δεν επιρρίφθηκαν ευθύνες για την οικονομική κατάντια που οδήγησαν τον τόπο. Και η ζωή συνεχίζεται”, καταλήγει η ΠΟΕΔ.

Πηγή: ΚΥΠΕ