Στα χέρια του Προέδρου της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2013

 

Σε δήλωσή του, ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός επιδίδεται «μετά από έντονες προσπάθειες, αφού ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά είχαμε να ενσωματώσουμε στον προϋπολογισμό τις πρόνοιες που είχαμε περίπου συμφωνήσει με την Τρόικα».


Διαβάστε επίσης, “Τούρκος ταξίδεψε 7 μήνες με φουσκωτό για μία… χυλόπιτα” αλλά και για την αποζημιώση που που έλαβε Ελληνοκύπριος για να παραχωρήσει την γη του στην κατεχόμενη Κερύνεια.


Παραλαμβάνοντας τον προϋπολογισμό, ο κ. Ομήρου είπε ότι «θα πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη στήριξη του τόπου μας», προσθέτοντας ότι η Βουλή «θα κάνει ό,τι μπορεί για να εγκρίνει έγκαιρα τον προϋπολογισμό, παρότι η κατάθεση του είχε καθυστερήσει».

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι η Βουλή «είναι έτοιμη και θα ανταποκριθεί για οτιδήποτε χρειαστεί για να συζητήσει και να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση ή προσαρμοστικούς νόμους που θα προκύψουν μετά από συμφωνία με την Τρόικα».

Κληθείς να σχολιάσει τη γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία με την Τρόικα, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι «για να το λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι είμαστε κοντά, σημαίνει ότι είμαστε κοντά».

Πηγή: ΚΥΠΕ