Πρόστιμο στην Κύπρο αν δεν ψηφίσει ηλεκτρισμό και υδρογονάνθρακες


Διαβάστε επίσης πως η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Κύπρο.


Έκκληση προς την Κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους να γεφυρώσουν τις όποιες διαφωνίες τους και να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε κοινή θέση ώστε τα νομοσχέδια περί υδρογονανθράκων και περί ρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου να ψηφιστούν το συντομότερο, απήυθυναν μέλη της Επιτροπής Εμπορίου στην οποία συζητήθηκε εκ νέου το θέμα.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Μιχαηλίδης κάλεσε τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους να βρουν λύσεις και να παρουσιάσουν μια συγκροτημένη θέση ενώπιων της Επιτροπής Εμπορίου ώστε να μπορέσει να τα ψηφίσει. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι δόθηκε περιθώριο 15 ημερών.

«Γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος επιβολής προστίμου, κατά συνέπεια έχει δοθεί ένα μικρό χρονικό διάστημα και αναμένουμε ότι η Κυβέρνηση θα ακούσει την φωνή της επιτροπής και θα επιλύσει το πρόβλημα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, η Κύπρος πρέπει τάχιστα να εναρμονιστεί με την ΕΕ και σε διαφορετική περίπτωση, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα είναι αντιμέτωπη με την επιβολή προστίμου.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης ανέφερε ότι για το νομοσχέδιο που αφορά τον ηλεκτρισμό «για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση επιμένει στα δικά της με τα οποία διαφωνούν βασικοί παίκτες της όλης συζήτησης όπως είναι η ΑΗΚ ακόμη και τα επιμελητήρια».

Για το δεύτερο θέμα που αφορά τη ρύθμιση της αγοράς φυσικού αερίου, ο κ. Βότσης είπε ότι είναι πιο κοντά οι θέσεις του Υπουργείου με τους εμπλεκόμενους ωστόσο και εδώ εγείρονται κάποια ζητήματα που αφορούν κυρίως το σημείο ότι η Κύπρος θα μπορούσε να πάρει εξαιρέσεις για το γεγονός ότι είναι αναδυόμενη και απομακρυσμένη αγορά.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ