Ψηφίζουν Νικολά Σαρκοζί!

 


Διαβάστε επίσης για τον μαθητή στα Ιωάννινα ο οποίος πήγε να πληρώσει βιβλία με κότες! Διαβάστε ακόμα την άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι έβγαλε 1 εκατ. ευρώ στην πλάτη της Ελλάδας.


 Σχεδόν τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων του κόμματος Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) ελπίζουν ότι ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα επιστρέψει στην πολιτική ζωή και θα θέσει ξανά υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές το 2017, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, μία εβδομάδα προτού το κόμμα εκλέξει τον νέο του πρόεδρο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ifop για λογαριασμό της εφημερίδας Journal du Dimanche, το 64% των ψηφοφόρων του UMP επιθυμούν ο πρώην πρόεδρος “να επιστρέψει στην πολιτική ζωή και να είναι υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές το 2017”, ενώ το 30% θα ήθελε ο Σαρκοζί “να επιστρέψει στην πολιτική ζωή, αλλά μόνο για να εκφράσει την άποψή του για διάφορα ζητήματα”.

Μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 6ης Μαΐου από τον σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, ο Σαρκοζί έχει αποφύγει να κάνει δηλώσεις σχετικά με την πολιτική στη Γαλλία, γεγονός που δίνει τροφή στις φημολογίες για μια ενδεχόμενη επιστροφή του.

Στο μεταξύ σκληρή είναι η μάχη για την προεδρία του UMP μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν, 58 ετών, και του γενικού γραμματέα του κόμματος Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, 48 ετών.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, φαβορί στις εκλογές του κόμματος, που θα πραγματοποιηθούν στις 18 Νοεμβρίου και στις οποίες θα συμμετάσχουν περίπου 300.000 μέλη του UMP, είναι ο Φιγιόν.

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.