Ρωσία: Σάλο προκάλεσε βίντεο που δείχνει βασανισμό κρατούμενου


Διαβάστε επίσης, “Η φωτογραφία με τα 275.000 likes σε 24 ώρες στο Facebook” και “Στο σφυρί κρυπτογραφημένο χειρόγραφο του Ναπολέων”.


Ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται τα βασανιστήρια ενός κρατούμενου από τους δεσμοφύλακες του στη νότια Ρωσία, προκάλεσε σάλο σήμερα, λίγες ημέρες μετά τη στάση σε μια άλλη φυλακή της χώρας.

Η σωφρονιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για “κατάχρηση εξουσίας” σε βάρος των έξι φυλάκων του στρατοπέδου κράτησης ΙΚ-10, στο Νοβοτσερκάσκ. Οι τρεις από αυτούς έχουν ήδη συλληφθεί.

Το βίντεο αναρτήθηκε αρχικά στο Διαδίκτυο και κατόπιν προβλήθηκε από τη ρωσική τηλεόραση. Κατά τα φαινόμενα γυρίστηκε από κάποιον που συμμετείχε στα βασανιστήρια και δείχνει πολλούς ένστολους φύλακες να γρονθοκοπούν και να κλοτσούν στο στήθος, στο κεφάλι και στα πλευρά έναν άνδρα, δεμένο με χειροπέδες.


Prisoner από CDemo83

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το θύμα ήταν ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3,5 ετών για ένοπλη επίθεση.

“Κατά την άφιξή του στο στρατόπεδο, ο κατάδικος Μ. συμπεριφέρθηκε με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τις συνθήκες κράτησης και αρνήθηκε κατηγορηματικά να υπακούσει στις εντολές των φυλάκων”, υποστηρίζεται στην ανακοίνωση, με την διευκρίνιση ότι η άρνηση του κρατούμενου αφορούσε την ένδυση του με τη στολή των φυλακισμένων.

Η υπηρεσία παραδέχεται πάντως ότι “παραβιάστηκαν τα δικαιώματα” του κρατούμενου όταν τον οδήγησαν στο γραφείο της υπηρεσίας ασφαλείας και “χρησιμοποίησαν εναντίον του σωματική βία, ξεπερνώντας σαφώς τα καθορισμένα όρια”.

Το περασμένο Σάββατο, εκατοντάδες κρατούμενοι της φυλακής Τσελιάμπινσκ, στα Ουράλια, στασίασαν καταγγέλλοντας τα βασανιστήρια που υφίστανται.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο στο news247.gr επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.