Σ.Μαλάς: Μπορούμε να βγάλουμε την χώρα μας εκτός ύφεσης

Ο κ. Μαλάς ανέφερε πως η  χώρα μας διαθέτει όλες τις προοπτικές να προσελκύσει πελάτες ειδικά από την Μέση και την Άπω Ανατολή οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο σαν οικονομική βάση για την επέκταση των οικονομικών τους δραστηριοτήτων.


 Διαβάστε επίσης για την Κύπρο του Μνημονίου. Διαβάστε ακόμα για το ψαλίδι στους μισθούς από τον Δεκέμβριου.


Ο κ. Μαλάς που επισκέφτηκε το αεροδρόμιο Πάφου και συζήτησε με τους εργαζόμενους,  ανέφερε πως η Πάφος έχει  πληγεί από μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, όμως τα μηνύματα είναι πολύ θετικά όσον αφορά την ανάκαμψη  της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και της κατασκευαστικής βιομηχανίας.

Δεσμεύομαι είπε «ότι θα στηρίξουμε ειδικά αυτό το μεγάλο ρεύμα ζήτησης στην κατασκευαστική βιομηχανία όπως επίσης και την ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος». Αν καταφέρουμε συνέχισε, με πολύ γρήγορες διαδικασίες και πολλή αποφασιστικότητα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια,  μπορούμε να βγάλουμε την χώρα μας τουλάχιστον εκτός ύφεσης για να μπορούμε να διαχειριστούμε τις οποιεσδήποτε αρνητικές επιπτώσεις από την Ευρωπαϊκή οικονομική ύφεση».

Είπε ακόμη πως το στοίχημα για την Κύπρο σε απόλυτους αριθμούς είναι πολύ μικρό για την ανάκαμψη της οικονομίας μας και πρόσθεσε, πως δεν θα πρέπει να μας δημιουργεί  συνθήκες απογοήτευσης, η υπογραφή του μνημονίου.

Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο για την χώρα μας να μπούμε σε ένα μνημόνιο πρόσθεσε,  όπως σε αντίθεση με άλλες χώρες, εμείς μπορούμε να βγούμε από την οικονομική κρίση εάν δώσουμε ώθηση σε αυτούς τους τομείς αλλά και σε άλλους τομείς.

Ερωτηθείς κατά πόσο το μνημόνιο θα καθυστερήσει την ανάπτυξη ο κ. Μαλάς είπε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.  

Το μνημόνιο  πρόσθεσε, αφορά την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την ανατροφοδότηση του δημόσιου χρέους. Μόνο 1,5 % είναι ο επιπρόσθετος δανεισμός τον οποίο οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε έτσι ώστε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του κράτους  και από εκεί και πέρα  συνέχισε «μπορούμε να αυξήσουμε τα έσοδα του κράτους μέσω της ανάπτυξης».

Ο κ. Μαλάς που παρευρέθηκε επίσης στην διευρυμένη συνεδρία της Ένωσης Συνταξιούχων Πάφου, έδωσε την υπόσχεση ειδικά στους συνταξιούχους της Κύπρου ότι με την δική του διακυβέρνηση το κοινωνικό κράτος θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί.

Η Κύπρος είπε έχει καλές επιδόσεις στην κοινωνική παροχή  προσθέτοντας ωστόσο, πως έχουμε δρόμο να καλύψουμε. Ανέφερε ακόμη, πως δεν συμμερίζεται  την άποψη εκείνων που λένε, ότι επειδή έχουν αυξηθεί οι κοινωνικές παροχές   τα τελευταία χρόνια, αυτό έχει δημιουργήσει ένα δημοσιονομικό πρόβλημα.

Μία σύγχρονη κοινωνία  συνέχισε, οφείλει να στηρίζει εκείνους που έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών παροχών και σε καμία περίπτωση δε θα πληγούν τα χαμηλά στρώματα ειδικά οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν  έχουν ιδιαίτερα υψηλές συντάξεις στη χώρα μας, υπό τις περιστάσεις που ζούμε.

Επίκρισεις σε Αναστασιάδη

Ο κ. Μαλάς κάλεσε τον Νίκο Αναστασιάδη να μην κρύβεται αναφέροντας  πως σ΄ αυτή την δύσκολη στιγμή δεν συμπεριφέρθηκε υπεύθυνα. Επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι αναμένει  από τον κ. Αναστασιάδη να δημοσιοποιήσει την επιστολή την οποία «εκβιαστικά» έστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα.

Ο κάθε ένας από εμάς είπε,  έχει επιδείξει σ αυτή την περίοδο το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην πατρίδα μας και αυτή του η επιχειρούμενη κίνηση πρόσθεσε , ήταν μια κίνηση για να οδηγήσει την οικονομία μας σε χειρότερα μονοπάτια.

Όλοι μας κρινόμαστε  κατέληξε, από τις δύσκολες περιστάσεις και όχι από τις επικοινωνιακές ατάκες τις οποίες από καιρό εις καιρό τροφοδοτούμε το λαό.

Πηγή: ΚΥΠΕ